Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvježavajuće

Ljetna varijanta junetine za sve mesoljupce

junetina
Foto: Thinstock
14.06.2014.
u 17:45

Ovo sigurno baš svi volite jesti. Juneći odrezak u marinadi od limuna fino je i osvježavajuće jelo za sve one koji žele jesti meso i ljeti. Lagano i ukusno...

Ovo sigurno baš svi volite jesti. Juneći odrezak u marinadi od limuna fino je i osvježavajuće jelo za sve one koji žele jesti meso i ljeti. Lagano i ukusno.

Sastojci: 3 žlice maslinovog ulja, 3 žlice svježeg soka od limuna, 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka, 1 veća ljuta paprika, očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana, 2 žličice chilija, 1 žličica samljevenog kima, 1/2 žličice morske soli, 680 g junećeg odreska

Priprema: U plitku posudu ulijte ulje, limunov sok, češnjak, papriku, čili, kim i sol, pa dobro promiješajte. Odrezak uvaljajte u ovu mješavinu začina. Posudu prekrijte plastičnom folijom i držite je u hladnjaku najmanje dva sata. Uljem premažite dio pećnice za grill, pa zagrijte pećnicu na srednju temperaturu. Osušite meso kuhinjskim ubrusom. Grilajte meso 8-10 minuta i za to vrijeme okrenite ga jednom. Kada je gotovo, odmah ga poslužite.

>>U borbi s kilogramima jedete samo povrće? Evo zašto je to 'loša ideja'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije