Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Meso na meniju

Ljetna varijanta junetine za sve mesoljupce

Ovo sigurno baš svi volite jesti. Juneći odrezak u marinadi od limuna fino je i osvježavajuće jelo za sve one koji žele jesti meso i ljeti. Lagano i ukusno...
14. lipnja 2014. u 17:45 0 komentara 369 prikaza
junetina
Foto: Thinstock

Ovo sigurno baš svi volite jesti. Juneći odrezak u marinadi od limuna fino je i osvježavajuće jelo za sve one koji žele jesti meso i ljeti. Lagano i ukusno.

Sastojci: 3 žlice maslinovog ulja, 3 žlice svježeg soka od limuna, 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka, 1 veća ljuta paprika, očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana, 2 žličice chilija, 1 žličica samljevenog kima, 1/2 žličice morske soli, 680 g junećeg odreska

Priprema: U plitku posudu ulijte ulje, limunov sok, češnjak, papriku, čili, kim i sol, pa dobro promiješajte. Odrezak uvaljajte u ovu mješavinu začina. Posudu prekrijte plastičnom folijom i držite je u hladnjaku najmanje dva sata. Uljem premažite dio pećnice za grill, pa zagrijte pećnicu na srednju temperaturu. Osušite meso kuhinjskim ubrusom. Grilajte meso 8-10 minuta i za to vrijeme okrenite ga jednom. Kada je gotovo, odmah ga poslužite.

>>U borbi s kilogramima jedete samo povrće? Evo zašto je to 'loša ideja'

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.