Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO JE NIJE UPOZORIO

'Članak na internetu mi je spasio život, liječnik mi nije ni pogledao nogu'

Djevojka
Foto: Thinkstock
01.06.2018.
u 11:48

Marie kaže da je nitko nije upozorio da bi pilule mogle prouzročiti krvne ugruške, a upravo joj se to dogodilo

Mlada Australka otkrila je da ima tešku bolest i spasila vlastiti život zahvaljujući – Facebooku.

Marie Amoureux (28) iz Orangea dijagnosticiran je sindrom policističkih jajnika kada je imala samo 20 godina, zbog čega uzima kontracepcijske pilule. Zbog komplikacije s cistom počela je koristiti steroide, nakon čega je počela osjećati snažnu bol te je imala kratak dah. Liječnik je njezine brige odbacio, a kratak dah pripisao je steroidima. Marie kaže da je nitko nije upozorio da bi pilule mogle prouzročiti  krvne ugruške – a upravo joj se to dogodilo.

Spasio ju je članak na Facebooku o mladoj Australki koja je imala trombozu dubokih vena.

– Prije nego što sam dovršila članak, bila sam u suzama – simptomi su bili tako slični mojima – rekla je Marie Amoureux za nine.com.au.

Djevojka je u lijevoj nozi osjećala takvu bol da nije mogla stati na nju. Liječnik joj nogu nije ni pogledao. Međutim, nakon čitanja članka otišla je po drugo mišljenje. Ultrazvuk je pokazao zabrinjavajuće rezultate – rekli su joj da joj je noga puna ugrušaka. No to je bio tek početak.

Liječnici su izvršili CT sken kako bi utvrdili da ugrušci nisu završili u drugim dijelovima tijela. Otkriće je bilo šokantno.

– Liječnici su mi rekli da imam masivnu plućnu emboliju i da umirem – priča Marie, dodajući da je imala sreće što ugrušci nisu bili u srcu ili mozgu.

Liječnici su joj rekli da je uzrok njezinih zdravstvenih nedaća najvjerojatnije kombinacija kontracepcijske pilule i steroida. Marie je u bolnici provela tjedan dana, nakon čega je mjesecima morala dvaput dnevno primati injekcije za razrjeđenje krvi. Rekli su joj da će na razrjeđivačima morati biti barem godinu dana, što joj izaziva probleme s prehranom i kretanjem, a banalne stvari kao što su pranje zubi mogu joj uzrokovati trajno krvarenje.

Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s tim da imate problema sa srcem:

Djevojka
1/11
Ključne riječi

Komentara 5

AH
ahaskoro
13:16 01.06.2018.

Ukinut lijecnikcu profesiju je ne sluzi nicemu, dovoljan je internet i odlazak sveceniku!

NT
ntblzg
13:21 01.06.2018.

Tko je ovdje ludji ? Ova nepismena novinarka ili njen urednik? Neka oboje pogledaju upute za te pilule i neka pitaju šta sve ginekolozi kontroliraju prije nego propisu pilule.

RE
reborn
12:46 01.06.2018.

Ljudi, budite svjesni da svaki lijek ima i nuspojava, te da ne treba olako posegnuti za lijekovima već sa puno promišljanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije