Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Leđa mogu boljeti i zbog ove šetne navike!

Ako se želite riješiti bolova u leđima, vrijeme je da odbacite cigaretu - poručuje autor istraživanja dr. Glenn Rechtine
25. prosinca 2012. u 12:00 0 komentara 13 prikaza
'Woman Body'
Foto: 'Gabriel Moisa'

Strgani ste i leđa vas bole već dulje vijeme? Razmislit o tome da, ako već ne možete prestati pušiti, barem smanjite broj cigareta na dan.

Znanstvenici su otkrili da bivši pušači i osobe koje nisu nikad pušile na samom početku istraživanja prijavili manji intenzitet bolova u leđima od pušača ili onih koji su prestali pušiti tijekom istraživanja. Zanimljivo kod pušača je zabilježen znatno veći intenzitet boli nego kod osoba koje nisu nikad pušile.

- Zna se da nikotin povećava bol. Naše istraživanje je pokazalo da prestanak pušenja značajno smanjuje bolne simptome. Osobe koje su nastavile pušiti nisu osjetile nikakvo poboljšanje, neovisno jesu li provodile terapiju i kako su liječile bolove. Stoga, ako se želite riješiti bolova u leđima, vrijeme je da odbacite cigaretu - poručuje autor istraživanja dr. Glenn Rechtine sa sveučilišta Rochester, piše ScienceDaily.

 

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.