Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne volite se bosti?

Laserske injekcije bit će potpuno bezbolne

igla, svinjska gripa
REUTERS
17.09.2012.
u 14:54

Fantastična vijest za one slabijeg želuca koji ne podnose igle i one koji ih svakodnevno moraju koristiti stiže iz Južne Koreje

 

Laserska injekcija ne boli jer je širine vlati kose. Osjećaj na koži je blag i sličan snopu komprimiranog zraka. Mlaz može dostići brzinu od 30 metara u sekundi.

Najnoviji izum znanstvenika, mali laserski uređaj, omogućit će svim pacijentima bezbolno primanje terapije, potvrdili su južnokorejski znanstvenici, a mogao bi klasične igle potpuno izbaciti iz bolničkog programa.

– Pritisak laserski usmjerenog mlaza veći je od zatezne snage kože, tako da s lakoćom probija do ciljane dubine unutar potkožnog tkiva bez imalo razlivenog lijeka – objašnjava voditelj istraživanja Jack Yoh sa sveučilišta u Seulu.

Uz pomoć laserski navođene mikromlazne injekcije može se precizno odrediti doza lijeka, ali i dubina ubrizgavanja. Osim onima koji se plaše igala, laserska injekcija najviše će pomoći ljudima koji ih svakodnevno moraju koristiti, primjerice dijabetičari, prenosi Daily Mail.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije