Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održavajte ga čistim

Laptop koristite svakodnevno? Niste ni svjesni koliko je prljavštine na tipkovnici, evo kako ju ukloniti

Getty Images
16.08.2020.
u 07:00

Kompjutor i laptop koristimo svakodnevno, a isto toliko bi ga trebalo i čistiti.

Na tipkovnici laptopa skuplja se jako puno bakterija, prljavštine, masnoće, dlaka i prašine. S obzirom na to da se za laptopom i kompjutorom provodi jako puno vremena svakodnevno, trebalo bi ih održavati čistim. Metoda čišćenja vrlo je jednostavna.

Kako prenosi digitaltrends.com, prva stvar koju trebate napraviti je kopirati sve podatke koje imate na laptopu i isključiti ga. Nakon što ste isključili uređaj, isključite i napajanje.

Hrabra policajka u zadnji tren povukla muškarca i spasila ga od sigurne smrti:

Red je na uklanjanju prašine, a najbolji alat bio bi mikro usisavač s jako tankim crijevom i nastavkom. Prijeđite njime preko tipkovnice, a zatim istu obrišite vlažnom krpom od mikrovlakana. Obavezno dobro iscijedite krpu i očistite samo vrhove tipki kako vlaga ne bi ušla u unutrašnjost laptopa!

Tvrdokornu prljavštinu uklonite vatom ili štapićima za uši koje ste prethodno blago namočili u medicinski alkohol - posebno je dobar u uklanjanju masnoća koje nanosite svojim prstima. 

Ono što ne biste nikako trebali raditi je direktno stavljanje bilo kakve tekućine na tipkovnicu ili korištenje maramica s izbjeljivačem jer one mogu oštetiti zaštitni sloj na tipkama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije