Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava ljubav

Kujici Riti djeca sagradila sklonište u kojem je na svijet donijela šest štenadi

Rita i štenad
Foto: Privatni album
1/6
12.05.2014.
u 00:38

Laura, Antonio, Lana, Omar, Deni i Tomo žele psićima pronaći novi dom

Kujica Rita svoju je štenad na svijet donijela u skloništu koje su za nju napravila djeca. Gradili su ga danima, a onda opremili i pokrivačima kako bi malim psićima bilo što toplije. Prekrili su ga i najlonom, da njegove stanovnike zaštite od kiše koja je padala danima.

Vinkovčani Laura i Antonio Štilinger, Lana Šokčević, Omar i Deni Hibeljić zaslužni su što su mali psići živi. S kujicom Ritom druže se već dulje vrijeme, uvijek ih je pratila dok su se igrali na livadi. A kad su vidjeli da će imati mlade, odlučili su da joj moraju pomoći.

Puna povjerenja

- Materijal su pronašli u jednoj napuštenoj kući u blizini livadice. Danima su dolazili kući blatni i tek poslije doznala sam što su radili - kaže Edina Hibeljić, mama dvojice dječaka koji su u svemu sudjelovali. Dodaje i da Rita jako dobro zna što su djeca za nju napravila. Obilaze je svaki dan, donose hranu, a pridružio im se u tome i prijatelj Tomo. Kad dođu do skloništa, kujica ih bez straha i s puno povjerenja ostavlja sa svojim psićima i odlazi u šetnju. I njoj treba malo odmora od majčinstva.

Foto: Robert Demo

- Kažu mi da je jedno štene već progledalo. Djeca je jako vole i spremaju se napraviti i plakate kako bi psiće udomili - kaže gospođa Edina i dodaje kako oni već imaju tri psa i ne mogu ih udomiti. I ostali roditelji sretni su zbog toga što su njihova djeca napravila.
Njihov primjer ističu i volonteri vinkovačke udruge za zaštitu životinja Rocco. Pomoći će u prehrani, kao i u traženju novih domova za kujicu i njezinu štenad.

Trebaju pomoć

- Nakon dojave o kujici koja se oštenila na ulici volonterka je otišla i ono što je zatekla, u ovo vrijeme neljudskosti, ostavilo nas je sve bez riječi. I nemamo što posebno dodati, osim da dobro pogledate ovu djecu. Koliko god se ovi anđeli za njih brinuli, oni su i dalje na ulici. Dijelite, naučimo nešto od ove djece i nađimo im domove - napisali su na svojoj Facebook stranici članovi udruge.
U vrijeme kad iz Slavonije često stižu vijesti o nasilju nad životinjama, ova djeca mogu biti primjer svima. Pokazali su da je potrebno samo malo volje, ljubavi im ionako ne nedostaje. Sada mole za pomoć, jer sami sve neće moći.

Ključne riječi

Komentara 4

ZF
zeljko.fotak
15:36 12.05.2014.

Fali vam još mali Kristijan koji ne stigne ni jesti, samo da što prije odjuri do Rite i njenih beba.

Avatar fredi
fredi
18:27 16.05.2014.

Laura, Antonio, Lana, Omar, Deni i Tomo - draga djeco, svaka vam čast!

FI
filipx81
18:10 25.12.2015.

i ja sam pomogao sa Kristijanom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije