Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Kuharica otkrila: Ovo jelo izbjegavajte u restoranu, domaće je uvijek ukusnije!

Smatra kako nijedan restoran ne može napraviti jelo koje je istog okusa kao i ono napravljeno kod kuće jer se tada radi s ljubavlju.
20. studenoga 2020. u 06:45 4 komentara 33785 prikaza
Foto: shutterstock

Odlazak u restoran odlična je opcija kada vam se ne kuha, no prema riječima jedne kuharice, postoje neke stvari koje jednostavno uvijek imaju bolji okus kada ih napravite kod kuće, prenosi Mirror.

Gemma Simmonite, kuharica i vlasnica tvrtke Gastrono-me iz Ujedinjenog Kraljevstva, otkrila je što bi ljudi trebali izbjegavati naručiti u restoranu, jer je obično bolje kad je domaće.

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita:

1 / 8
Postoji više uvriježenih naziva za Margherita pizzu poput pizza sa sirom, ili "prazna pizza", ali pizza Margherita u originalu je znatno "bogatija".

A taj je obrok pečeno meso, poput purice s mlincima. Gemma tvrdi da ne postoji pečeno meso u restoranu koje ima tako dobar okus kao kad se priprema kod kuće.

– Mislim da nikad pečenje u restoranu nije bilo okusom ni blizu domaćem. U restoranu mesu nedostaje mnogo toga, često bude tvrdo ili prepečeno. Osim toga nikad nije dobro začinjeno ili nauljeno, što je po mom mišljenju neoprostivo – objasnila je.

Također kaže kako pečeni krumpir u restoranima nikad ne ispunjava njezina očekivanja. – Ovakva jela plod su ljubavi, na njima je većina nas odrasla te nas povezuju s toplinom i obitelji. Pretpostavljam da se to ne može prenijeti u restoranu. 

Ali što je s jelom koje je bolje kad ga napravi profesionalac? Gemma ima odgovor i za to – pizza! Vjeruje da se nikada ne isplati napraviti domaću pizzu, osim ako nemate krušnu peć.

– Pećnice jednostavno ne mogu doseći temperaturu potrebnu za postizanje te nevjerojatne teksture tijesta – objasnila je Gemma.

Djevojka na tostu testirala kako djeluju proizvodi koji štite kosu od topline! Rezultat je nevjerojatan:

Otkrivaju i prednosti Stručnjaci savjetuju: Ove stvari nikada ne govorite na razgovoru za posao Otkrila astrologija Žele biti u centru pozornosti: Ovi horoskopski znakovi uvijek se hvale i dokazuju pred drugima Nevjerojatno Jedna fotografija zgrozila ljude i dokazala zašto treba usisavati dom baš svaki dan
Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • njofra51:

    Englezi i purica sa mlincima!

  • vidum:

    Izbjegavajte sva jela u restoranu. Sve domaće je neusporedivo ukusnije. Riba najviše klase (brancin, zubatac, podlanica) iz restorana nikad ne može biti toliko dobra kao riba niže klase (šarun) koju ja ispečem na svojim gradelama. Žali Bože novaca.

  • nikola.krajacic:

    Nikada ni jedna pizzeria neće nadmašiti moju pizzu u okusu. Može biti da moje tijesto neće biti kao njihovo ali nadjev je moj i Božji. Nemaju oni nadjev koji ja sam proizvodim i koji je za njih nemoguće dostići. Nije ... prikaži još!e pizza kupiti šunku i salamu u Kauflandu. Pizzi treba nadjev koji se radi sa ljubavlju, nemojte zaboraviti da je pizza izašla iz naroda.