Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kroz tunele sigurno i ugodno

Kroz tunele sigurno i ugodno
10.08.2022.
u 07:00

Pojedinci osjećaju nelagodu tijekom vožnje kroz tunel. Iako je osjećaj nelagode razumljiv, strahovi i brige su neutemeljeni. Svaki vozač tijekom vožnje mora biti svjestan da svojim postupcima utječe na sigurnost, kako svoju tako i na sigurnost svih sudionika na cesti. S toga nam je cilj ukazati što možemo sami učiniti kako bi se osjećali sigurno tijekom vožnje kroz tunel.

Tuneli na našim autocestama su među najsigurnijim u Europi. Na 1.115 kilometara autocesta pod upravljanjem Hrvatskih autocesta nalazi se 44 tunela. Tehnička oprema u tunelima važan je element za veću sigurnost u prometu i značajno doprinosi osobnom osjećaju sigurnosti. Tuneli su opremljeni sustavom video detekcije i video nadzora, sustavom svjetlosno promjenjive signalizacije, sustavom  vatrodojave i drugim sustavima na najvišoj razini sigurnosne tehnologije.

Iako su tuneli opremljeni najsuvremenijim sustavima, važan čimbenik koji je odlučujući za sigurnost je znanje o tome kako se ponašati u vožnji  kroz tunel. Vozite pažljivo jer svojim odgovornim ponašanjem, ne samo da povećavate osobni osjećaj sigurnosti tijekom vožnje kroz tunel, već i smanjujete potencijalni rizik od nesreća za druge sudionike u prometu.

Budite spremni na promjenu vremenskih uvjeta na izlasku iz tunela. I ne zaustavljajte se u tunelu jer niše  za zaustavljanje u tunelu  nisu parkirno mjesto- one služe isključivo za zaustavljanje u hitnim slučajevima.

Više o situacijama koje zahtijevaju najveću pažnju za sigurnu i udobnu vožnju tunelom potražite ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije