Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA LIJEPE NOKTE

Kozmetičarka podijelila savjete kako da vaša manikura traje duže, a upozorila je i što ne biste smjeli raditi

Shuttershock
27.05.2022.
u 16:30

Lak za nokte često je kratkog trajanja i nakon dan-dva već se počinje ljuštiti i pucati, no s ovim savjetima mogli biste mu produžiti vijek

Savršeno ste oblikovali nokte rašpicom, nalakirali ste ih u nekoliko slojeva i izgledaju odlično, no već dan dva poslije, lak se počinje ljuštiti i pucati pri vrhovima i morate ih ponovno sređivati. Jedna je kozmetičarka zato otkrila par jednostavnih trikova s kojima ćete produžiti trajanje manikure, piše The Sun.

Lak vam se brzo ljušti s noktiju? Isprobajte ovaj genijalan trik

1/5

Koristite bijeli ocat

Prije nego što nanesete bazni lak, malo bijelog octa izlijte na štapić za uši i njime pređite po svakom noktu. Ocat služi kao prirodno sredstvo za čišćenje i pomaže u uklanjanju viška ulja, čineći da vaša manikura traje dulje. 

Ruke moraju biti potpuno suhe

Nemojte lakirati nokte dok su vam ruke još mokre jer tako vlaga ostaje zarobljena unutar laka. Nakon što se nokti počnu sušiti, vlaga mora izaći pa se lak počinje odvajati od nokta.

Bez dugog namakanja

Ako želite da vam manikura što duže traje, dok uživate u kadi ruke držite izvan tople vode jer ona omogućuje da vlaga prodre ispod površine laka, što povećava vjerojatnost da će se lak početi skidati.

Ne tresite bočicu laka 

Jedna od najčešćih zabluda je da prije korištenja laka bočicu treba protresti; naime kad to radite stvaraju se mjehurići zraka koji se ne vide na površini nokta ali ih čine osjetljivijima na pucanje. Umjesto da bočicu tresete, nježno ju par puta kotrljajte između dlanova prije upotrebe.

Dok čistite, nosite rukavice

Kozmetičarka savjetuje da nosite gumene rukavice kada čistite s jakim sredstvima ili kada perete suđe, i to ne samo da  biste zaštitili lak na noktima, već i da zaštitite svoje ruke od jakih kemikalija.

'Zapečatite' rubove laka

Prozirni se završni premaz, kako kaže kozmetičarka, koristi da se zapečate rubovi laka pa kada završite s lakiranjem noktiju, dodajte završni premaz preko svakog cijelog nokta.

Nedostaje vam energije kroz dan? Pojačajte je s ovim stvarima - umjesto nekoliko šalica kave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije