Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za anti-age masažu

Koristite li valjak od žada za njegu kože? Stručnjaci kažu da biste trebali

Shuttershock
04.11.2020.
u 07:00

Valjci od žada rade sve, od popravljanja tonusa i učvršćivanja kože do pojačavanja cirkulacije, kaže kemičarka Sabina Wizemann

Posljednjih su nekoliko godina tržište preplavili razni beauty alati i gadgeti, a među njima svakako se istaknuo jedan drevni i jednostavni alat - 'jade roller' ili 'valjak od žada'. Premda je riječ o drevnoj tehnici uljepšavanja koja se u Kini koristila još prije nekoliko tisuća godina, usprkos brojnim suvremenim i modernim alatima za njegu kože, valjak od žada nikad nije bio popularniji nego danas.

Napravljen je od, kako samo ime govori, kamena žada ili minerala jadeita i nefrita, a koristi se za masažu lica i nanošenje proizvoda za njegu kože.

- Tehnika masaže žadom potječe iz Kine gdje se koristila za iscjeljivanje i pročišćavanje kože - objasnila je Sabina Wizemann, kemičarka s jednog američkog Instituta za uljepšavanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zonit Shop (@zonitshop) on

Masaža žadom koristila se inače i u terapeutskoj masaži tijela, odnosno limfnoj drenaži u kojoj kamen žada 'razbija' nakupine masnoće i vode pod kožom. Danas je ipak najpopularnija kućna upotreba ovog kamena s kojim se masira lice, a poznate i anonimne žene diljem svijeta zaklinju se u njegovu djelotvornost u borbi protiv starenja. 

- Osim od žada valjak može biti izrađen i od kvarcnog kamena koji djeluje na isti način - kaže Wizemann te napominje da se učinak ipak više postiže zbog masiranja, nego zbog kamena kao takvog.

-Valjci od žada rade sve, od popravljanja tonusa i učvršćivanja kože do pojačavanja cirkulacije - ističe kemičarka, a dodaje i da lice nakon masaže s njima ima 'ljepši sjaj, manje je podbuhlo, smanjene su sitne bore, koža je elastičnija, a beauty se proizvodi bolje upijaju i njihove su formule maksimalno iskorištene.'

Pitali smo građane: što je najljepše što vam se dogodilo u 2020.?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boho Green Make-Up Officiel (@bohogreenmakeup) on

Ipak, Wizemann naglašava i kako trenutno nema kliničkih studija koje bi dokazale navedene benefite masiranja sa žadom i blagotvoran učinak masiranja na kožu, ali tehnika svakako opušta mišiće lica i pruža osjećaj hlađenja na koži. Osim toga, masaža bi s vremenom mogla pokazati ozbiljnije koristi u cirkulaciji krvi i borbi sa godinama. 

Kako se koristi jade roller?

Žad se može koristiti na čistoj i suhoj koži lica, no najbolje je nakon nanošenja proizvoda za njegu kože, npr. seruma ili hidratantne kreme, kako bi se njihov sastav bolje apsorbirao .

- Pomiče ga se od centra lica prema gore, dolje i prema van, i to tako da se kamen kotrlja prema limfnim čvorovima - savjetuje Wizemann, te dodaje da tako usmjereni pokreti pomažu i u podizanju (liftingu) kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matrix Lash Cosmetics (@matrixlashcosmetics) on

Evo još par trikova koje Wizemann preporučuje za Good House Keeping:

  • Spremite roller u hladnjak. Kamenje od žada prirodno je hladno na dodir ali neki vole dodatnu hladnoću jer pomaže umiriti kožu.
  • Koristite ga sa maskom za lice:  valjci od žada pomažu zagladiti maske kako bi bolje prianjale uz kožu
  • Redovito ga čistite da ne počne širiti bakterije; najbolje toplom vodom i sapunom i sredstvom kojim perete lice.
  • Čuvajte ga na čistom i suhom mjestu.

Znate li kako izgleda suha koža i još važnije, kako ju dovesti u red?

1/4

 

Komentara 1

BE
berija
00:22 05.11.2020.

Je li plaćen porez na ovu reklamu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije