Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne bacajte

Kora od mandarine može biti pravi lijek... Evo kako je upotrijebiti

Mandarine
Foto: Thinkstock
1/6
04.10.2016.
u 09:06

Kore mandarine poslužit će kao odličan izbor za ublažavanje kašlja i grlobolje.

S prvim jesenjim danima stigle su i prve mandarine. Već je bogata ponuda mandarina na gradskim tržnicama, a osim ploda, mnogi obožavaju i kore. 

I imaju odličan razlog za to. Ona se može iskoristiti na mnogo načina, a ono što je najvažnije - može biti pravi lijek!

Samo jedna mandarina može nam osigurati i do 80 posto potrebnog dnevnog unosa vitamina C koji čuva naš DNK od oštećenja i jača imunološki sustav. Snižava i loš kolesterol koji povećava rizik od visokog krvnog tlaka, moždanog udara, bolesti jetre i srčana oboljenja. 

Mandarine mogu i smanjiti rizik od raka jetre, ustvrdili su znanstvenici Sveučilišta Kyoto. Otkrili su da osobe koje pate od kroničnog virusnog hepatitisa mogu sniziti rizik od razvoja raka jetre ako piju svježi sok od mandarine.

Mandarine su odličan izvor dijetalnih vlakana, sadrže čak tri grama vlakana na 100 grama i pružaju dulji osjećaj sitosti. Na taj način ćete manje posezati za nezdravim namirnicama i unositi u organizam manje neželjenih kalorija. 

Kore mandarine poslužit će kao odličan izbor za ublažavanje kašlja i grlobolje. 

Sameljite 50 grama kora od mandarina i stavite u staklenku. Mljevene kore prelijte čašom votke ili 40-postotnim alkoholom. Teglicu dobro zatvorite i ostavite da odstoji tjedan dana na tamnom mjestu. Ovako prtipremljenu, koru mandarine konzumirajte svaki dan do n estanka simptoma, jednu čajnu žlicu nakon jela. 

>>Vrijeme je da pripremite prirodni lijek za jačanje imuniteta! Evo što vam je potrebno

Komentara 4

OS
osica
11:08 04.10.2016.

Kora kupljenih mandarina je živi otrov, šrican od stabla do trgovine i nigdje ne piše čime, rekla bih svačime. Kora jedino iz eko uzgoja, uz vjerovanje da se to kontrolira.

DU
Deleted user
23:16 04.10.2016.

Ljudi ... ovo NIPOSTO ne smijete cinit ako kupujete mandarine u trgovinama, vac samo ako ste ih kupili kod osobe koja se bavi eko uzgojem. Naime, mandarine (kao i mnogo drugo voce) se maze odredenim kemikalijama koje usporavaju trunjenje. Ja uzgajam mandarine i cesto vidim neke svoje susjede kako prskaju mandarine (ili travu oko mandarina) u vrijeme kad se to niposto ne smije cinit. Mandarine su inace sjajno voce ali drzite se dalje od kore.

IM
Immanuell
12:55 05.10.2016.

Kora agruma iz trgovačkih centara nije za jelo, štetna je zbog prskanja određenim tvarima koje povećavaju trajnost i svježinu proizvoda. Na Lidlovim deklaracijama točno i piše kemijski naziv i nomenklatura spojeva kojima je tretirano voće. Ostali to izbjegavaju napisati. Voće mora biti iz eko uzgoja ili ne pokušavajte ovo što piše u članku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije