Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Komarci su dosadni, ali ih možete otjerati pomoću jednog prirodnog sastojka

Mali kukci ne vole određene mirise, a kava je jedan od njih.
29. kolovoza 2020. u 07:00 7 komentara 51178 prikaza
Foto: shutterstock

Iako postoji mnogo različitih načina kojima se mogu otjerati leteće napasti, ovaj je najjeftiniji, a svi kod kuće imaju potreban sastojak. 

Talog crne kave koristi se za mnoge stvari, za piling kože, u borbi protiv celulita, a isto tako je učinkovit u borbi protiv komaraca. 

Talog kave stavi se na aluminijsku foliju koja se stavi na tanjur. Važno je da prije idućeg koraka talog bude potpuno suh. Potom se tanjur stavi na ravnu površinu koja se nalazi na otvorenom. Talog se zapali dugom šibicom ili štapićem, a kada se počne dimiti, proizvod je spreman i komaraca više neće biti.

Osim s talogom kave, ovaj trik funkcionira i s granulama instant-kave. 

Riješite se i ostalih dosadnih napasti na prirodan način:

Svjetski dan komaraca Kako otjerati komarce od sebe i ublažiti svrab nakon uboda? Potrebne su vam samo dvije stvari Dosadni insekti Ovi tipovi ljudi najviše privlače komarce: Jeste li među njima? Komarac napasnik Korisno Svi načini da se riješite komaraca: Sapun, lavanda, eterična ulja... Zanimljivo Zašto neke ljude komarci više grizu i jesu li ugroženiji oni koji imaju 'slatku krv'?
pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
 • turbolet:

  Sad mi je jasno zašto građani Osijeka piju dvije litre kave dnevno.

 • Avatar Gilles Auguste Kremer
  Gilles Auguste Kremer:

  Moj prijatelj, ne živi u Hrvatskoj, je prije nekih mjesec dana probao riješiti se komaraca pomoću nekoliko tona amonijevog nitrata. I stvarno, kada je to zapalio, nestalo je komaraca u krugu.

 • damyr26:

  Pozivam autora ovog stupidnog članka da dodje kod mene u Osijek i poveze taj talog kave može 100 kila, a ja ću ga posjeti vani na stolac od 19,00 do 19,30 h i zapaliti mu taj talog oko njega svih ... prikaži još! sto kila pa ako ne bude imao 50 uboda ja se bacim u Dravu sa 100 kila oko vrata.