Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Koliko je visina važna u odabiru partnera?

Žene vole visoke partnere jer se smatra da imaju viši društveni status, a smatraju ih i muževnijima...
18. veljače 2013. u 11:15 3 komentara 1672 prikaza
par, partneri (1)
Foto: PIXSELL

I u odabiru visine partnera muškarci i žene se razlikuju. Dok oni preferiraju partnerice niže oko sedam centimetara, žene "pate" za visokim dečkima, čak 20-ak centimetara višima od njih.

Znanstvenici sa sveučilišta u nizozmeskom Groningenu ustvari su istraživali koliko je ljudi zadovoljno svojom visinom. Sudjelovalo je 50 tisuća ljudi, a rezultati su pokazali da je idealna visina za muškarce 190, a žene 175 centimetara.

Zanimljivo je da je u čak 92,5 posto veza muškarac viši, dok je u samo četiri posto slučajeva partnerica viša. Partneri su u 3,5 posto iste visine, piše Daily Mail.

- I muškarci i žene vole biti u vezi u kojoj je muškarac viši od partnerice, ali ne previše. To je izraženije kod žena koje su rjeđe u vezi s nižim muškarcem - kazao je voditelj istraživanja Gert Stulp.

Psiholozi ovu pojavu objašnjavaju s biološkog stajališta koje govori da su visoki muškarci smatrani reproduktivno uspješnijima, dok su s društvenog stajališta poželjni jer se smatraju muževnijima i i viši im je status na društvenoj ljestvici.

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • melkior007:

    U teška vremena na cijeni su krupniji muškarci, jer žene atavistički traže zaštitu, kako fizičku tako i materijalnu.U tome je cijela mudrost.A niži i sitniji muškarci uvijek to mogu nadoknaditi dobrim bankovnim računom. Najgore je sitnima i niskima. ALI život ... prikaži još!t nije fer...rekao je Kenedy.

  • liliZG:

    ja volim one oči u oči, .....

  • ilicak:

    Muskarac manji ili visi ili zena, nije bitno koliko je bitna kemija,osjecaj mirisa. Ako to pase partneri su sretni i zadovoljni i mogu se sexati na svakom koraku , a to ih cini naj srecnijim.