Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kolekcija Narodna zimnica na dar samo u Večernjem

narodna zimnica naslovnice (1)
Foto: VL
1/3
PR
Autor
PR članak
27.08.2013.
u 08:51

Očuvajte okuse ljeta spremanjem voća i povrća na tradicionalan način

Priroda nam je i ovog kasnog ljeta darovala obilje voća i povrća. Za sve one koji nisu uspjeli sve njezine darove tijekom lipnja i srpnja ‘'pohraniti'’ u svoje staklenke ili zamrzivače, sada je vrijeme da to učine. Pravi je trenutak da se pobrinete za pripremu zimnice od povrća i voća koje upravo sada dospijeva. Odlučite se, nećete požaliti, uštedjet ćete novac, a vaša obitelj bit će vam zahvalna. Osobito djeca. Na raspolaganju su vam brojne mogućnosti.

Mi vam nudimo tri dana zaredom: SLANO-KISELU ZIMNICU, SLATKU ZIMNICU te SUŠENU I DESERTNU ZIMNICU. Pripremite ih prema domaćim receptima kako su to nekad činile naše bake.

Danas pripravite delicije koje vam donosimo u trećem dijelu iz kolekcije Narodna zimnica, Narodna sušena i desertna zimnica. Iskušajte nešto posve drukčije – sušeno voće i povrće ''upakirano'' na razne načine mora biti na vašem zimskom stolu. Osim što je riznica vitamina i minerala, jednostavno se priprema.

Kako? U našem prilogu pročitajte sve o postupku sušenja namirnica i njihovu skladištenju za zimu. Probajte osušiti ciklu, mahune, povrće za juhu, gljive, začinsko bilje...

Ako volite suho voće, naši recepti otkrit će vam kako osušiti breskve, jabuke, šljive, a ako volite ušećereno (kandirano) voće, birajte naranče, limune i dunje, lubenice...

Kako ćete ih pripremiti, pročitajte u našem prilogu. Zadržite tijekom cijele zime Mediteran na svom stolu; bademe i smokve, a ne zaboravite ni grožđe jer sušeno je izvor vitamina i minerala, a uz sušene proizvode godit će vam sirup od grožđa koji će vas štititi od bolesti tijekom hladnih zimskih dana.

Od nedjelje, 25. 8., tri dana zaredom kolekcija Narodna zimnica na dar samo u Večernjem listu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?