Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo...

Koje namirnice su najbolji afrodizijak? Nije čokolada!

Shutterstock
10.03.2024.
u 21:33

Posegnite za prirodnim rješenjima kada je riječ o jačanju libida

Afrodizijaci stoljećima zaokupljaju ljudsku maštu, a jedan su od omiljenih predmeta i suvremenih znanstvenih istraživanja. Najnovije, koje su proveli znanstvenici iz Ontarija, pokazuje da su za libido najkorisniji šafran i ginseng.

Osim toga, ovo je istraživanje ozbiljno narušilo reputaciju čokolade o njezinoj magičnoj sposobnosti. Naime, rezultati nisu pokazali da čokolada ima ikakve odlike afrodizijaka. To će otkriće zasigurno rastužiti mnoge ljubitelje čokolade, piše Science Daily. 

VEZANI ČLANCI:

"Iako ja nisam sklon vjerovanju u afrodizijake, moram priznati da je ovo istraživanje pokazalo da neke biljke zaista mogu pomoći ljudskom libidom. Na vrhu liste su šafran i ginseng", istaknuo je profesor Massimo Marcone koji je radio na analizi rezultata.

Osim što su se pokazali dobrima u buđenju seksualne želje, šafran i ginseng pokazali se dobrima i kod erektilne disfunkcije. Naime, obje biljke imaju svojstva koja mogu pomoći u muškoj potentnosti.

Posljednjih godina porastao je interes za umjetnim afrodizijacima poput Viagre. No, znanstvenici napominju da su to sve ipak kemijska sredstva koja sa sobom nose nuspojave. Puno je bolje stoga koristiti prirodne stvari, a od njih su očito najbolji šafran i ginseng.

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije