Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Kišete li glasno ili tiho? Evo što način kihanja govori o vašoj osobnosti

shutterstock
10.06.2020.
u 07:00

Osobe koje glasno kišu smatraju da su alfa mužjaci, dok osobe koje kišu u lakat pokušavaju ugoditi drugim ljudima i slijede pravila.

Robin Kermode, stručnjak za govor tijela, za Daily Mail otkrio je da način kihanja mnogo govori o osobnosti te je otkrio što svaki način kihanja znači. Glasno kihanje predstavlja karakter alfa mužjaka, dok se za osobu koja kiše u lakat kaže da voli slijediti pravila i nije individualni mislilac. Evo što način kihanja govori o nečijoj osobnosti:

Osoba koja se ispričava za kihanje

Osoba koja se ispričava prije, poslije, a možda čak i tijekom kihanja, osoba je koja ne želi utjecati na živote drugih ljudi. To su povučene i pristojne osobe. Kada pokušavaju zadržati kihanje, na licu im možete vidjeti agoniju. Svakako bi trebale poraditi na povjerenju.

Glasno kihanje

Uglavnom se radi o muškarcima koji sebe smatraju alfama. Oni smatraju da njihovo kihanje potvrđuje njihovu važnost u svijetu pa će rijetko kada prekriti usta i bit će iznimno ponosni na razinu glasnoće svog kihanja. 

Pitali smo bicikliste kakvo je stanje cesta po kojima mogu voziti i zašto obožavaju bicikliranje: 

Tiho kihanje

Ovakvo kihanje povezano je s osobama koje ne žele privući pozornost na sebe. To je netko tko će držati nos tijekom kihanja ili neće proizvesti nijedan zvuk. Vjerojatno im nedostaje samopouzdanja ili samo ne žele prouzročiti probleme, ali trebale bi više izražavati svoje mišljenje. Tijekom kihanja pokušavaju zadržati ozbiljan izraz lica, ali često završe s raširenim i iznenađenim očima. 

Vokalno ‘aću’ ili ‘apćiha’

Uglavnom taj zvuk proizvedu osobe koje smatraju da imaju pravo na kihanje, ali pokušavaju biti pristojne. Ponekad se naziva i prigušenim kihanjem, a često se primjećuje u manjim javnim prostorima, poput tramvaja ili busa. Takva osoba obično je samopouzdana, ali svega je svjesna i kontrolira se. Ne bi joj štetilo da se povremeno opusti. 

Osoba koja pokušava ne kihnuti 

To je osoba koja pokušava ugoditi drugim ljudima. Ne želi raditi scenu. Na sve načine pokušava zadržati kihanje, od stiskanja nosa do zadržavanja daha. Iako je sjajno udovoljavati ljudima, ove osobe trebale bi se potruditi ostati vjerne sebi i ne dopustiti da se na njih previše utječe.

Kihanje u lakat

Ove osobe vole pratiti pravila, a uz nedavne smjernice vezane uz COVID-19 o tome kako je kihanje u lakat najhigijenskije, spremne su slijediti sve upute. Ovakva osoba svjesna je i obzirna, ali ponekad joj nedostaje individualno razmišljanje. 

Ponavljajuće kihanje

Ovakvo kihanje uglavnom se povezuje s osobom koja želi biti u centru pažnje. Mnogi rutinski kišu, uglavnom između dva i pet puta, ali ne moraju biti ekscentrično glasni tijekom kihanja.

Kihanje preko videopoziva bez maramice

Ovo su osobe koje se ne pripremaju, tipovi koji se javljaju na videopoziv, a da ne pripreme maramicu. Takve osobe vrlo često su zbunjene.

Pogledajte koliko Zagrepčani poznaju stare purgerske riječi:

Komentara 1

IM
Immanuell
09:23 10.06.2020.

Glasno kihanje je u nekim specifičnim situacijama nepristojno, tako da treba malo to koliko je moguće zatomiti. Tiho kihanje uz gutanje zraka uopće nije znak za nedostatak samopouzdanja već način da se spriječi izlijetanje šlajma ako je osoba lagano prehlađena. U slobodnim situacijama svatko kihne kako inače kiše. Neki kišu izrazito glasno, to isto tako ne znači da je netko alfa nego jednostavno tako kiše što može izazvati i smijeh pogotovo kod žena, neke ciknu kod kihanja. Muško kihanje prenaglašenog zvuka koje odzvoni kao letva o zid u prostoriji često je znak neotesanosti, a ne alfa mužjaka. Uglavnom, prirodne porive kontroliramo ovisno o situaciji i okruženju, tako da je ova analiza u članku samo zabavno štivo. Eto, malo psihologije iz života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije