Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima rješenja

Kiša ili snijeg pokvarili su vam frizuru? Evo nekoliko savjeta kako ju popraviti

Shuterstock
06.12.2020.
u 07:00

Vlasnik frizerskog salona iz Londona podijelio je nekoliko savjeta.

Svi smo barem jednom doživjeli da nam kiša ili snijeg pokvare frizuru, a nerijetko se to dogodi baš u onom trenutku kada izađemo iz frizerskog salona. Svi će se složiti da je to prava noćna mora i osjećate se kao da ste uzalud uložili trud i novac. Frizeri otkrivaju da ipak postoji rješenje i nekoliko trikova kojima možete popraviti uništenu frizuru.

Sam Burnett, vlasnik i kreativni direktor frizerskog salona Hare & Bone u Londonu otkrio je što je najbolje, a što najgore što možete napraviti za svoju kosu.

Prvo, treba izvući vlagu koja se uvukla u kosu, ali bez da ju oštetite. "Ljudi često mokru kosu pretjerano i grubo trljaju ručnikom. Dlaka se uništava i kosa postaje neposlušna."

Trebalo bi kosu skupiti ručnikom i pritiskati, a ne trljati, vuči prema vrhovima i raditi grube pokrete.

Pogledajte video: Slađana Ostić pokazala nam je kako izgleda njega kose kod kuće

Osim toga, trebalo bi ju nježno i pravilno fenirati - uzmite si vremena. "Jako je bitno kosu osušiti pravilno", tvrdi Sam i dodaje: "Uzimajte deblje pramenove kako biste ju ravnomjerno i dobro posušili."

Kosu možete uništiti i češljanjem dok je još mokra. "Izbjegavajte češljati kosu dok je još mokra. Kosa se rasteže i puca, a umjesto gustog češlja, koristite onaj s malo većim razmacima između iglica i sa zaobljenim rubovima. Korištenje pravih alata sačuvat će vašu kosu."

Sam preporučuje i da redovito brinete o svojoj kosi jer, čim je ona njegovana, manje će ju vremenske neprilike moći uništiti, prenosi The Sun.

Zlatokosa u stvarnom životu: Njenu kosu od dva metra muškarci žele pomirisati

1/1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije