Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ručak na otvorenom

Kebab ražnjići u domaćem arapskom kruhu (imamo recept!) sa tzatziki umakom jednom su rječju – prefini!

Marija Herjavić Jerkić
15.05.2022.
u 08:34

Sezona roštilja već je davno otvorena, a s vremena na vrijeme možete se odmoriti od pljeskavica, ćevapa ili vratine i umjesto toga napraviti ražnjiće od piletine i povrća. Uz dodatke koje ovdje predlažemo ovaj naoko jednostavan prijedlog može postati prava gozba.

Volite li okuse orijenta, ovo je recept za vas. Arapski kruščići i tzatziki umak unijet će raznolikost na vaš svakodnevni jelovnik, a ideju za jelo dala nam je gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Kebab ražnjići u domaćem arapskom kruhu sa tzatziki umakom

Za ražnjiće:

pileća prsa

šarena paprika

malo ulja

začini (sol, papar, češnjak, slatka paprika, origano, kim, ružmarin, piment, piskavica)

Za tzatziki umak:

svježi manji krastavac

grčki jogurt

par kapi limunovog soka

malo svježe mente

začini (sol, papar, češnjak)

Još će vam trebati:

arapski kruščići

salata iceberg

ljubičasti luk

Foto: Marija Herjavić Jerkić


Priprema:

Pileća prsa narežite na podjednake kockice te ih marinirajte začinima uz dodatak malo ulja. Ostavite neko vrijeme, najbolje bi bilo preko noći. Složite ražnjiće od mesa i paprike. Pecite ih na dobro ugrijanoj površini na električnom grilu (možete i na roštilju na ugljen) do željene razine zapečenosti. Po potrebi ih malo nauljite kistom. Za umak pomiješajte naribani krastavac s ostalim sastojcima. Začine dodajte po želji. Arapske kruščiće (ili tortilje ili neko drugo pecivo) napunite zelenom salatom, ljubičastim lukom, mesom i paprikom s ražnjića, te dodajte još malo umaka

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Batbout (arapski kruščići)

Sastojci:

300 g glatkog brašna

150 g vode

7 g suhog kvasca

5 g soli

Priprema:

Sve sastojke dobro izmiješajte spiralnim nastavkom miksera, formirajte kuglu, malo nauljite, prekrijte krpom i pustite da se digne. Podijelite na 4-6 loptica, formirajte u kuglice i pustite ih pokrivene 5 minuta. Razvaljajte ih u krug na jako tanko, i ubacite u pećnicu s upaljenom funkcijom ventilatora zagrijanu na najjače, na suhom limu za pečenje, jednu po jednu. Za manje od minute će se napuhati i to je to, gotovo! Dok su napuhane i vruće pune su pare, pazite da vas ne opeku!

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije