Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i fino

Evo što je danas za ručak: bukovače pohane u pećnici s umakom od milerama, vlasca i limuna

Tatjana Miletić/MyTastyPot
12.05.2022.
u 06:14

Danas vam predstavljamo jednostavan način za pripremu gljiva koje mogu biti odlično glavno jelo, prilog, ili savršena zamjena za meso. U pitanju su pohane bukovače i to iz pećnice, poslužene uz umak od milerama, vlasca i limuna.

Recept s prepoznatljivim potpisom gastroblogerice Tatjane Miletić idealno je rješenje za ukusan ručak usred tjedna, kad trebate nešto fino i malo drugačije.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pohane bukovače iz pećnice

Sastojci:

bukovače (12 cvjetova)

3 šake krušnih mrvica, najbolje panko 

komadić parmezana

češnjak u granulama

dimljena paprika

2 jajeta

3 žlice brašna

sol

maslac

Za umak:

200 ml milerama

vlasac

limunov sok

sol

Priprema:

Bukovače dobro operite, osušite i posolite. U tri različita tanjura pripremite brašno, razmućena jaja (koja ćete također posoliti) i krušne mrvice u koje ćete dodati parmezan i začine (češnjak i dimljenu papriku). Bukovače redom namačite u brašno, pa u jaje i na kraju u pripremljene krušne mrvice. Slažite ih na papir za pečenje koji ste prethodno dobro nauljili i zatim na svaku bukovaču stavite kockicu maslaca. Gljive "pohajte" u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Dok su gljive u pećnici, napravite umak od milerama: sitno nasjeckajte vlasac i ubacite ga u mileram pa dodajte sok od limuna i sol. Bilo bi dobro da umak odstoji cijelo vrijeme dok su gljive u pećnici jer će tako mileram poprimiti arome vlasca i limuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije