Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječja hrana

Kašica s glutenom povučena s polica

milupa
Arhiv VL-a
18.02.2010.
u 15:42

Iako su pakiranja nosila oznaku "bez glutena", mliječne su ga kašice sadržavale pa je isporuka obustavljena, a kašice povučene.

Milupa je u Austriji zaustavila isporuku Aptamil mliječne kašice određene serije jer sadrži gluten iako su pakiranja nosila oznaku “bez glutena”, prenosi austrijska udruga za potrošačke informacije Verein für Konsumenteninformation (VKI). Riječ je o 250-gramskim pakiranjima mliječne kašice “Pšenica-proso-zob” namijenjene bebama u dobi od osam mjeseci nadalje, i to sa sljedećim oznakama isteka datuma: 8. srpnja, 22. srpnja te 20. kolovoza, sve 2010. godine. Trenutačno se povlače s polica.

– Biofarm nije uvozio, niti uvozi sporni proizvod na hrvatsko tržište – rekla nam je Ljiljana Franković, voditeljica prodaje Biofarma, zastupništva Milupinih proizvoda za Hrvatsku.

Dojenčad kojoj gluten ne smeta mogu jesti ovu kašicu, međutim, ona bi mogla prouzročiti probleme bebama koje su preosjetljive na gluten. Riječ je o celijakiji ili glutenskoj enteropatiji, doživotnoj bolesti koju obilježava nepodnošljivost organizma na gluten, bjelančevine pšenice, raži, ječma, zobi i dr.

– Maloljetni bolesnik mora biti pod stalnom kontrolom odraslih i liječnika. I najmanja prisutnost glutena u hrani velika je opasnost za zdravlje oboljelih od celijakije – kažu u Hrvatskom društvu za celijakiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije