Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATAK PREHRANI

Kapsule Epimen nakon 10 dana opet puštene u prodaju

Ivan Sporiš, Epimen
Boris Ščitar/PIXSELL
28.05.2013.
u 20:37

Kapsule su bile izvan prometa jer je u njima pronađena molekularna količina sildenafila

Kapsule Epimen, dodatak prehrani namijenjen podizanju vitalnosti muškarca, krajem prošlog tjedna vraćene su na sva prodajna mjesta, izvijestila je hrvatska tvrtka Epimen. Kapsule su 10 dana bile izvan prometa zbog nalaza instituta Andrija Štampar kojim je navodno pronađena molekularna količina kontaminiranosti od 0,00081 mg ljekovite supstance sildenafila u kapsuli od 450 mg, koja se nalazi u pakiranjima namijenim širokoj prodaji.

– Uvijek kad krenemo prema izvoznim mogućnostima, krene nas se gaziti – komentirao je vlasnik Epimena Ivan Sporiš slučaj kratkotrajnog povlačenja iz prodaje, koji je došao točno godinu dana nakon prve zabrane.

Kontrauzorak koji je nadležna sanitarna inspektorica ostavila kod distributera na analizi je u jednom prestižnom laboratoriju, a nakon završetka tog postupka tvrtka će se ponovno obratiti javnosti s rezultatima i iznijet će dublju pozadinu cijelog slučaja, poručuju iz Epimena.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede 14. je svibnja priopćilo kako se kapsule povlače s tržišta jer predstavljaju rizik za zdravlje potrošača. U kliničkim ispitivanjima korištenja sildenafila pokazalo se da su najčešće nuspojave glavobolja, crvenilo, dispepsija, nosna kongestija, fotofobija te oslabljen i zamagljen vid.

>> Sporiš: Nisam lud da stavljam sildenafil u količinama koje ne djeluju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije