Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEŠITE SE ŠTETOČINA

Kako se riješiti miševa i zauvijek ih izbaciti iz vašeg doma

21.10.2019.
u 12:21

U jesen i kroz zimu ove male štetočine pokušavaju ući u vaš topli dom stoga je pravo vrijeme da naučite kako ih se riješiti.

Jedna od opasnosti miševa u kući je ta da vole gristi kablove što može dovesti do požara, piše Good House Keeping. Također, s njima u paketu dolazi i niz bakterija i bolesti. Njihov izmet može pogoršati alergije i astmu i zato ih ne želite imati u blizini. Evo nekoliko savjeta kako ih se zauvijek riješiti. 

1. Pronađite mjesto gdje ulaze

Prije nego što postavite zamke, upustite se u ulogu detektiva i probajte pronaći gdje im je mjesto ulaska jer nema smisla da zamke postavljate po cijeloj kući. Jednom kada pronađete to mjesto postavite zamke oko tog mjesta. 

2. Postavite zamke koje ste kupili u dućanu

Nemojte izmišljati nove stvari, jer zamke kupljene u dućanu djeluju, jedino što trebate je malo maslaca od kikirikija da stavite na zamku. 

3. Koristite silikonsku pjenu i čeličnu vunu kako biste 'zapečatili' kuću

Jednom kad ih se riješite unutar kuće, vrijeme je da popunite sve rupe i rupice kroz koje bi miševi mogli ući, a mogu ući kroz zaista male otvore. Dobra je vijest da ne mogu pregristi silikonsku pjenu i čeličnu vunu. Posebnu pozornost obratite na mjesta s cijevima. 

4. Provjerite garažu

Ako se miševi odluče na garažu, vjerojatno će biti ispod haube automobila gdje je toplo, a to je jako opasno s obzirom na to da vole gristi žice. Mogli bi učiniti pravu štetu vašem autu. 

5. Obrežite grmlje oko svoje kuće

To biste trebali učiniti da se miševi ne nastane u neobrezanom grmlju i tako dođu do unutrašnjosti vaše kuće. Jednom kada ste ih se riješili u kući, trebate se potruditi da ih nema ni u dvorištu. Također drva za ogrjev nemojte stavljajte preblizu kuće. 

6. Pazite kako bacate smeće

Dobro zavežite vreće za smeće, a posebnu pozornost obratite na to kako bacate jela od tijesta i hranu za životinje jer ih to posebno privlači. 

7. Ako ih se ne možete riješiti sami, pozovite profesionalce

Ako ove metode nisu pomogle vrijeme je da pozovete profesionalce, a za preporuku pitajte svoje prijatelje i susjede. Možda ćete trebati pozvati službu za deratizaciju ako vas ovi glodavci ne žele pustiti na miru. 

U videu pogledajte što Hrvati misle o novoj opciji da vozači Ubera šute. 

Ključne riječi

Komentara 2

ML
Mladjan
17:43 21.10.2019.

Nemojte ih konzumirati, dok ih termički ne obraditi, iz preventive na zarazu.

CH
chemica
17:02 21.10.2019.

8. Nabavite mačku. Savjete pod ostalim točkama mirne duše možete zaboraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije