Naslovnica Lifestyle

Kako odabrati pravi grudnjak za svoje grudi

Gill Allen, voditeljica trgovine luksuznog donjeg rublja Myla, potaknuta istraživanjem kako 80 posto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, odlučila je otkriti male tajne kako za svoje grudi nabaviti najbolji grudnjak.
22. veljače 2010. u 12:05 5 komentara 485 prikaza
grudnjak

Atraktivno donje rublje nikada ne izlazi iz mode, no osim atraktivnosti, pažnju pri odabiru, posebno grudnjaka, treba ponajprije usmjeriti na odgovarajuću veličinu. Žene često donje rublje odabiru prema izgledu, ne vodeći računa o tome da neprikladan grudnjak može dovesti do zdravstvenih problema poput bolova u leđima i grudima, oštećenja kože pa čak i alergijskih reakcija.

Upravo je iz tog razloga Gill Allen, voditeljica trgovine luksuznog donjeg rublja Myla, a potaknuta istraživanjem kako 80 posto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, odlučila otkriti male tajne kako za svoje grudi nabaviti najbolji grudnjak.

Mjere

Ako se grudnjak na leđima podiže prema gore, a košarice padaju prema dolje, najvjerojatnije je riječ o prevelikoj veličini grudnjaka, zaključuje Gill.

- Žene imaju grudi različitih oblika. Zato je neophodno grudnjak isprobati tijekom kupnje jer svaki dizajn i materijal nogu drukčije prianjati. – objašnjava Allen te dodaje da se prilikom stavljanja grudnjaka treba nagnuti prema naprijed kako bi grudi bolje sjele u košarice, a da bismo vidjeli da li grudnjak dovoljno stišće, potrebno je dignuti ruke.

Donji rub košarice bi se trebao držati usko uz tijelo, tako da ne klizi. On, naime, osigurava 80 posto potpore grudima, ostatak otpada na naramenice. Dogodi li se tako da se naramenice urezuju u kožu, postoji mogućnost da donji rub nije dovoljno stisnut, zbog čega se naramenice zatežu kako bi podržale grudi.

Jedna od smjernica je i promatranje središnjeg dijela grudnjaka, koji bi trebao ležati paralelno na tijelu. Ako ne leži, razlog bi mogao biti u tome što su košarice premale.

Boja

Allen dalje savjetuje da se treba zaboraviti na kombinacije poput bijelog grudnjaka ispod bijele košulje ili majice. Treba se držati boje kože ili, pak, odabrati neku lijepu boju i dizajn koji će se nazirati ispod odjeće.

- Najbolja stvar kod donjeg rublja je što samo vi znate da ga imate, osim ako ga ne odlučite pokazati – dodaje voditeljica Gill Allen.

Elipso

  • mitar:

    98% zena ne zna svoju konfekcijsku velicinu

  • Ugo Kajvez:

    Ja znam, .... uzmam mjere i pripasujem ....

  • Ugo Kajvez:

    22.02.2010. u 22:23h Ugo Kajvez . Lijepšem spolu naravno ..... :-))