Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavni 'trikovi'

Kako izbjeći crvenilo u licu kada pijete alkohol? Evo odgovora...

opijanje
Foto: Thinkstock
17.12.2015.
u 11:34

Pojedite zdravi obrok prije izlaska, neka sadrži žitarice i vlakna te nezasićene masnoće.

Crven nos..Ili obrazi..Ali ne od hladnoće već alkohola...

Jedan je to od "simptoma" koji će s lakoćom, uz staklaste oči, otkriti da ste konzumirali alkohol. 

Ako želite izbjeći to crvenilo, osim apstinencije od ispijanja alkoholnih pića, ima nekoliko trikova kojima ćete zakamuflirati što ste pili. Barem na prvi pogled. 

Obrok prije alkohola

Pojedite zdravi obrok prije izlaska, neka sadrži žitarice i vlakna te nezasićene masnoće. Takvu hranu želudac dulje probavlja, a i ima veću hranjivu vrijednost zbog čega će vam jetra moći podnijeti više alkohola. Nemojte piti na prazan želudac.

Ne zaboravite na vodu

Čaša vode nakon svake runde pića pomoći će vam da se hidrirate i smanjite diuretični učinak koji alkohol ima na tijelo. Ujedno, vjerojatno ćete u sebe unijeti manje alkohola budući da pijete i vodu.

Uzmite antacid

Mogu se kupiti u ljekarnama, a neutraliziraju želučanu kiselinu. Antacidi obično djeluju u roku od 15 minuta, i djelovanje im traje jedan ili dva sata. 

Usporite

Ako pijete alkoholna pića, trebate znati kako piti. "Sasuti u sebe" nekoliko komada kao od šale nije dobra ideja. Nije uopće. Tempirajte sami sebe i dozirajte unos alkohola. Ako popijete puno u malo vremena, "udarit će vas" brzo i uzrokovati isto tako brzu pojavu crvenila. 

>>15 mjeseci nije popio ni kap kave i alkohola, evo što mu se dogodilo

Komentara 1

Avatar pivapivic
pivapivic
17:01 17.12.2015.

Pišite o štetnosti alkohola za zdravlje umjesto što dijelite ovakve savjete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije