Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imamo savjete

Kako brzo i jednostavno očistiti kuću prije blagdana?

Shutterstock
05.12.2019.
u 20:12

Otkrivamo nekoliko trikova kako što brže i efikasnije očistiti vaš dom pred blagdane.

Kuhinja i kupaonica zadaju najviše glavobolje. Kupaonske i kuhinjske ormariće najlaške ćete očistiti ako pomiješajte 1 žlicu biljnog ulja i 2 žlice praška za pecivo, a smjesu nanesete na krpu i bacite se na posao. Također, soda bikarbona miješana s vodom savršeno čisti kupaonske površine, a ocat otklanja kamenac.

Kako očistiti toalet?
Ako WC-školjku želite održati čistom, preporučuje se da svakoga dana napravite mješavinu vode i neke sapunice, poput starog šampona ili gela za tuširanje, u omjeru 50-50. Smjesom prebrišite dasku i školjku, višak istresite u WC. Minuta posla za ovaj neugodan zadatak. Ako imate mušku djecu, predlaže se da uvijek u blizini imate vlažne maramice za dezinfekciju kojima ćete obrisati dasku i školjku.

Srebrni pribor za jelo
Pribor za jelo ćete lako očistiti pomoću kipuće vode, aluminijske folije i soli. Obložite posudu ili sudoper aluminijskom folijom, uspite vruću vodu i sol i uronite pribor. Ostavite da djeluje 30 minuta, a potom ga isperite.

Kako očistiti hladnjak?
Za početak bacite sve ostatke hrane i provjerite rok trajanja na pakiranjima. Sve ladice i police koje se mogu izvaditi maknite pa operite zasebno toplom vodom i sapunicom. Unutrašnjost hladnjaka najlakše ćete oprati pastom od sode bikarbone i tople vode iako većina prljavštine odlazi i samo s malo deterdženta i vodom. Za sitnije utore najbolje je koristiti staru četkicu za zube kako biste dobro istrljali sve ostatke hrane i bakterije, a kako je četkica manja od klasične spužvice bit ćete prije gotovi. 

Kako očistiti kuhinju?
Poprskajte cijelu površinu sudopera dezinfekcijskim sredstvom i pustite da odstoji. U međuvremenu poprskajte i površine oko sudopera te ih prebrišite vlažnom krpom. Sudoper izribajte spužvom, isperite ga i posušite. Preko cijele povtršine prijeđite mikrofiber tkaninom koja će savršeno pokupiti sve preostale čestice prašine i dlačice.

Isperite unutrašnjost svakog kuhinjskog elementa. Kako je taj prostor predviđen za čuvanje hrane i pribora za jelo ne preporuča se  korištenje jakih dezinfekcijskih sredstava. Stoga koristite recept naših baka, pomiješajte 3 čajne žlice sode bikarbone s četiri šalice tople vode. Spužvu u ruke i ribajte. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije