Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Ekološki i učinkovito: Začepljen odvod sa samo 2 sastojka očistite u nekoliko sekundi

Shutterstock
04.03.2024.
u 10:12

Vjerojatno svi imamo u svojem domu alkoholni ocat i sodu bikarbonu. S tim sastojcima možemo očistiti mnoge površine i odčepiti odvod u sudoperu

Odvod u sudoperu često se začepljuje zbog sitnih otpadaka koji završe u slivniku, a ovaj starinski način odčepljivanja ekološki je i vrlo učinkovit. U bocu ulijte malo alkoholnog octa, a zatim dodajte sodu bikarbonu. Pokušajte to napraviti iznad sudopera jer će se smjesa početi pjeniti. 

Bocu brzo okrenite naopako tako da otvor bude iznad odvoda pa izlijte u njega tekućinu. Mješavina sode i octa nakon nekog vremena očistit će čep u odvodu. Isperite toplom vodom.

 

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
09:30 27.11.2019.

...u nekoliko sekundi??????!!!!!! ...Nikako!

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
09:17 27.11.2019.

Piše autor članka: "....odvod u sudoperu mnogo češće začepi od ostataka vode:..." Hvala znalcima iz Večernjeg lista! Danas smo nešto novo naučili, da se sudoper začepi od ostataka vode.

PR
predator57
08:47 27.11.2019.

Vauuuuuuiiiii.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije