Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Kada ste zadnji put očistili kuhinjske ormariće? Evo kako to napraviti u nekoliko minuta

shutterstock
03.09.2020.
u 13:30

S vremenom se nakuplja prašina i stvaraju se otisci prstiju, pa možda nećete ni primijetiti da nekada čisti ormari, počinju izgledati pomalo prljavo.

Ako pažljivo pogledate vanjski dio kuhinjskih ormarića, posebno onih najbližih štednjaku, vjerojatno ćete primijetiti otiske prstiju, mrlje prljavštine i suptilno prskanje masti. S vremenom se stvaraju tragovi prstiju i prašina, pa možda nećete ni primijetiti da nekada čisti ormari, počinju izgledati pomalo prljavo. No, čišćenje kuhinjskih ormarića može im vratiti izvornu boju i sjaj, čineći da cijela vaša kuhinja izgleda osvježeno, prenosi Real Simple.

Dodajte kapljicu sapuna za posuđe u kantu tople vode. Umočite krpu, istisnite je i obrišite površinu ormarića, počevši od vrha i koncentrirajući se na bilo koja područja s vidljivim mrljama masti. Ako imate ormariće sa staklenim frontama, upotrijebite specijalizirano sredstvo za čišćenje stakla kako biste spriječili nastanak tragova i ostataka.

Za stvarno tvrde mrlje od masti, uzmite višenamjensko sredstvo za čišćenje s citrusnim uljem. Zatim pustite sredstvo za čišćenje da odstoji na mjestu masti nekoliko minuta prije nego što ga obrišete krpom navlaženom toplom vodom.

Nakon čišćenja, obrišite ormare vlažnom krpom kako biste uklonili ostatke. Završite suhom krpom. Pazite da na površini ormarića ne ostane voda.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije