Breaking
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Kada je najbolje vrijeme za trudnoću, vjenčanje ili razvod? Evo odgovora

Postoji li zaista idealno vrijeme za takve odluke? Evo što kažu istraživanja...
06. prosinca 2018. u 13:18 3 komentara 3041 prikaza
Par
Foto: Getty Images

Svatko od nas u životu donosi neke odluke koje smatra ispravnima, no one najvažnije, poput zasnivanja braka i planiranja trudnoće, donose se najčešće u određeno doba godine.

Postoji li zaista idealno vrijeme za neke od njih? Evo što kažu istraživanja...

Pia Muehlenbeck vjenčanje iz snova Instagram zvijezda napravila pomutnju: Pravi muškarac uzet će ženino prezime

Zaruke

Gotovo 40 posto zaruka u SAD-u događa se u razdoblju od dva i pol mjeseca, od Dana zahvalnosti do Valentinova, pokazalo je istraživanje provedeno na WeddingWireu u kojem je sudjelovalo 18,000 ljudi.

Par
1 / 5
Jen Phanomrat i Leo Samanamud

Najčešće se zaruke događaju u prosincu, točnije na Badnjak. Trećina ispitanih muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju koje je proveo Chillisauce smatra Badnjak najromantičnijim datumom za zaruke. No, žene se ne slažu. Njih 23 posto očekuje to pitanje za Valentinovo, no samo 12 posto to ih i doživi.

Božićni poklon muke oko poklona Slučajno je pronašla dar koji joj je kupio za Božić: Nije to ono što sam htjela

Vjenčanje

Najpopularnije doba godine za vjenčanja u Sjedinjenim Državama je jesen, a u Velikoj Britaniji ljeto. Godine 2017. u SAD-u je najviše brakova sklopljeno u rujnu (16%), srpnju (15%) i listopadu (14%), podaci su istraživanja provedenog na portalu The Knot.

Organizacija vjenčanja u jesensko doba u SAD-u iziskuje poprilična sredstva, no cijene su niže u drugim godišnjim dobima. Podsjetimo, nedavno istraživanje, u kojem je sudjelovalo 3000 parova, pokazalo je da oni parovi koji organiziraju jeftinija vjenčanja imaju i uspješnije brakove. Faktor je za dugovječnost braka, čini se, i dob mladenaca. Oni koji sklapaju brak u dobi od 28 do 32 godine imaju najveće šanse za dugotrajan i uspješan brak, odnosno, najmanje takvih brakova završilo je razvodom, pokazalo je istraživanje provedeno na sveučilištu Utah. 

Razvod

Mjeseci u kojima se događa najviše razvoda u Washingtonu su ožujak i kolovoz. Vjeruje se da je razlog tome u činjenici da se parovi suzdržavaju od ove odluke za vrijeme sezonskih odmora. Na nacionalnoj razini, najviše razvoda u SAD-u je u siječnju, vjeruje se da je to zbog toga što s novom godinom parovi žele i novi početak u životu. 

vjenčanje napisala joj pismo Ljutita mladenka 'oprala' sestru: Ja tebi nikada ne bih napravila tako nešto za tvoje vjenčanje

Trudnoća

Kad par planira proširenje obitelji, kvaliteta sperme je itekako bitna stavka. Istraživanja su pokazala da muškarci imaju najkvalitetniju spermu u proljeće. Pokazali su to rezultati 17-godišnjeg istraživanja čiji su rezultati predstavljeni na konferenciji Američkog društva za reproduktivnu medicinu u Denveru ove godine, a obuhvatili su uzorke sperme 29 tisuća muškaraca.

Najlošija kvaliteta sperme kod muškaraca zabilježena je tijekom ljetnih mjeseci. 

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar Ashley
  Ashley:

  Za trudnocu uvijek, za vjencanje uvijek osim za vrijeme korizme, a za rastavu nikada.

 • bazinga:

  Zavedeš levata,dijete ,razvod alimentacija,novi levat,evo ti mirovine

 • majmudin:

  kad se netko odluci...