Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bellys Ladies

Kad sam počela plesati, imala sam 51, sad imam 45

plesačice (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
30.05.2011.
u 19:34

Trbušni je ples fizikalna terapija, rekreacija i zabava, poručuju iz Škole orijentalnog trbušnog plesa Zuzana

Nekako s (opasnim) približavanjem četvrtom desetljeću ženama nije do pogleda na vlastito tijelo u ogledalu. Onda krenu na kojekakve fitnesse, ako ih već ne muče proširene vene, križobolja ili neka ozbiljnija zdravstvena tegoba. One nesklone znojenju potroše brdo novca, ako ga imaju, na kilograme kojekakvih antiovo i antiono pomada. Kozmetičarkama ruke otpadaju na peglanje celulita, strija, bora... A rezultati su: muškarac žene u kasnim 30-ima, ranim 40-ima ili, ne dao Bog, 50-ima gleda i priželjkuje samo ako su mlađe od njegove.

E, pa drage moje koje više ne izgledate kao da ste ispale iz photoshopa, evo preporuke za podizanje onoga što se objesilo nakon jednog, dva ili više porođaja i što je najvažnije – za podizanje morala. Recept je jednostavan, datira iz prapovijesti i jeftin je – krenite na trbušni ples. I kao što poručuju seniorke iz skupine Bellys Ladies Škole orijentalnog trbušnog plesa Zuzana, trbušni je ples fizikalna terapija, rekreacija i zabava u jednom. Platite jedno, a dobijete tri i još više. Jer nakon što se svladaju prvi koraci, kažu gospođe koje su plešući ojačale samopouzdanje i zaboravile na hemunge tipa “joj, više ne mogu nositi dvodijelni badić”, opet ćete se moći pogledati u ogledalo, i to veliko preko cijelog zida.

– Kad sam počela plesati imala sam 51 godinu, sada imam 45 – kaže vedra Višnja Ačimović, dadilja koja je napokon prije šest godina ispunila vlastiti san. Postala je trbušna plesačica baš kao one koje je kao curica s divljenjem gledala u filmovima o Kleopatri.

Voditeljica Bellys Ladies Rajka Boškin na lanjskom je Orijent festu postala Miss Orijenta u kategoriji seniorki. Sanja Golubić, krojačica, u četiri godine plesa napredovala je do trenerice, a svojim je curama i kostimografkinja. Službenica Božena Džineva pleše i dok kuha i tvrdi da joj je muž zadovoljan otkako se bavi plesom. Profesorica geografije Dubravka Popović obožava plesati, a vježba i jogu. Sve je to briga o tijelu, kaže. Frizerki Zorani Trokić sat plesa ponedjeljkom vrijeme je samo za nju. Brige ostaju pred vratima dvorane u Šubićevoj 20. Blagajnica Gordana Maras također ne propušta to žensko druženje na koje uvijek donese neku od svojih slastica. Bile su to bademove suze, baš kako i priliči plesačicama koje vježbaju koreografiju Esma za 5. Orijent fest.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:34 30.05.2011.

A sa bubreznim kamencima drze ritam ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije