Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
možda niste znali

Kad mislite da je sve savršeno čisto, e nije! Ovo su najprljavija mjesta u domu

čišćenje
Foto: Shutterstock
29.05.2014.
u 11:25

Pedantne domaćice ostale su zatečene rezultatima testa znanstvenika

U svom domu želite red, čistoću (možda ste i Djevica u horoskopu), čišćenje vam nije tlaka nego zadovoljstvo i vaš dom – uz zavist prijatelja – uvijek blista.

No i kad vam dom blista, uvijek postoje mjesta koja su legla bakterija ma koliko ih čistili. Ako ste posumnjali da je riječ o WC-u ili kupaonicama – u krivu ste.

Naime, njima se pridaje najviše pažnje pa su stoga i najurednija mjesta u stanu. Istraživanje koje su proveli stručnjaci američkog instituta specijaliziranog za istraživanje javnog zdravlja NSF International pokazalo je da je kuhinja najprljavije mjesto u domu.

Kuhinjska spužvica pravi je rasadnik bakterija. Dezinficirajte je svakodnevno u mikrovalnoj pećnici.

Čaša u kojoj držite četkice za zube na drugom je mjestu ove neslavne liste, a slijedi je zdjela za hranu vaših kućnih ljubimaca.

Foto: screenshot/facebook

Stroj za kavu, a posebno spremnik za vodu u kojem se nakuplja kamenac magnet je za bakterije. Čistite ga redovito, i to alkoholnim octom. Slavine su toliko prljave da i ne slutite, i to zbog toga što ih dotičemo prljavim rukama, potom opranim i vlažnim te uvijek ostavljamo popriličnu količinu “blata” na njima.

Igračke vaših pasa ili mačaka također valja povremeno detaljno očistiti ili oprati na visokim temperaturama, a radne plohe kuhinje na kojima vadimo i obrađujemo namirnice redovito brišite.

Pećnice i štednjak mjesta su koja valja detaljno čistiti, posebno ručke i regulatore. Na posljednjem su mjestu, ali ne i manje važnom – daske za rezanje na kojima se obrađuje sirova hrana. Vrlo je važno imati više dasaka i koristiti ih za različite vrste hrane te redovito i detaljno čistiti.

>>Kokice iz mikrovalne, sapuni.... Ovo je 10 stvari koje razaraju vaš imunološki sustav

>>Slijepo crijevo ipak ima funkciju! Znanstvenici srušili dugogodišnji mit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije