Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
olovna šminka

Jesu li ruževi koje koristimo svaki dan štetni za naše zdravlje?

šminkanje make up
Foto: Shutterstock
18.03.2014.
u 15:09

Stručnjaci tvrde da ova razina olova nije štetna za zdravlje (nema dokaza da olovo uzrokuje rak) i navode da je dopuštena razina u nekim drugim sredstvima široke primjene mnogo viša

Zbog natpisa o toksičnom sadržaju ruževa (prvenstveno olova), znanstvenici su napravili probna ispitivanja.

Ona su potvrdila prisutnost olova u ruževima dvadesetak brandova, ali u minimalnim količinama (0,09 - 3,06 na milijun uzoraka), što je zaista zanemarivo u odnosu na druge uobičajene izvore olova u okruženju.

Foto: screenshot/facebook

Stručnjaci tvrde da ova razina olova nije štetna za zdravlje (nema dokaza da olovo uzrokuje rak) i navode da je dopuštena razina u nekim drugim sredstvima široke primjene mnogo viša (na primjer, u boji iznosi 90 na milijun uzoraka). Osim toga, odrasle osobe apsorbiraju samo pet do osam posto olova iz bilo kojeg izvora olova koji unesu u organizam (djeca apsorbiraju oko 50 posto).

>>Nemojte na lice samo nabaciti puder i sjenila. Evo nekoliko 'novih' pravila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije