Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Jeste li znali da pegla za kosu ima rok trajanja? Nakon što on prođe, može oštetiti vlasi!

Shutterstock
08.02.2024.
u 06:00

Nekoliko je znakova da ona više nije sigurna za upotrebu

Iako većina vjerojatno za to nije ni čula, frizerka upozorava da i alat za oblikovanje kose poput pegle za ravnanje ima svoj 'rok trajanja'; a nakon što on prođe više ne radi dobro, a može i ozbiljno oštetiti vlasi.

I premda nigdje na njoj neće pisati datum, frizer Fabio Scalia objasnio je kako prepoznati je li pegla još uvijek sigurna za upotrebu; ili je pak odradila svoje i dalje može samo oštetiti kosu, piše Mirror

VEZANI ČLANCI:

Oštećene ploče mogu izložiti vašu kosu ekstremnoj toplini, koja može spaliti, slomiti i skinuti s vaše kose prirodna ulja koja su joj potrebna - definitivno nije ono što želite kada pokušavate napraviti lijepu frizuru. Ako ste provjerili i sve je u redu s vašim pločicama, onda provjerite svjetlo indikatora topline, jer je to još jedan znak da je vašim peglama prošao rok upotrebe.

"Indikator će vam također reći kada je vrijeme da zamijenite peglu za ravnanje kose. Ako lampica često treperi dok je u upotrebi, vaša pegla je prestala zadržavati toplinu i pri kraju je svojeg vijeka trajanja", objasnio je Fabio. Još jedan od jasnih indikatora da je vrijeme za bacanje je ako više puta peglom prođete jedan pramen, a on i dalje nije

Frizerka kaže da većina ljudi ne pere kosu pravilno: 'Treba šamponirati samo tjeme, a ne vlasi'

Komentara 1

ML
mladineo
07:39 08.02.2024.

Sve ima rok trajanja osim gluposti , ona je vječna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije