Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Jeste li znali da gazirana pića možete koristiti za čišćenje doma? Evo gdje će biti od koristi

Shutterstock
09.10.2020.
u 15:30

Zbog kiseline koju sadrže odlični su za održavanje kućanstva.

Vjerojatno u svom kućanstvu imate ormar prepun proizvoda za čišćenje. Svi su ti proizvodi izvrsni, ali postoji još jedno iznenađujuće sredstvo za čišćenje koje se skriva u kuhinji, a može očistiti i najgori nered. Radi se o gaziranim pićima, a ona se mogu iskoristit na brojne načine, prenosi Reader's Digest.

Mrlje od ulja na prilazu
Curenje ulja nije problem koji se vidi samo na automobilu - može vam pokvariti i izgled kolnog prilaza. Iako se uklanjanje ovih neuglednih mrlja može činiti ogromnim poslom, gazirano piće skratit će muke zahvaljujući fosfornoj kiselini koja ima sposobnost čišćenja masti. Samo nanesite piće na mrlju, dobro očetkajte i zatim isperite. Po potrebi ponovite.

Mrlje od masnoće i ulja na odjeći
Na isti način na koji može očistit staro ulje i masnoću na vašem prilaznom putu, može ukloniti i mrlje na vašoj odjeći. Gazirani napitak možete staviti ravno na mrlju ili dodati u perilicu rublja tijekom pranja, no zapamtite da za to mora biti prozirno piće kako ne bi dodatno uprljalo vašu odjeću.

Zahodska školjka
Uklonite tvrdokornu nečistoću iz zahoda pomoću kiseline iz gaziranih pića. Jednostavno ulijte piće u zahod te ostavite da stoji sat vremena. Zatim dobro očetkajte i isperite. Isto tako možete očistiti i fuge. 

Posuđe
Ulijte piće u posudu i umočite četku, a zatim ribajte dno lonaca i tava prije ispiranja. Ako imate problem s tvrdokornim mrljama, stručnjaci preporučuju ulijevanje pića u lonac ili tavu i zatim kuhanje na laganoj vatri 30 minuta. Maknite s vatre, ostavite da se ohladi, a zatim ribajte mrlje sa spužvom za posuđe.

Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku čak 120 kilograma:

Komentara 1

SI
sisavac
18:15 09.10.2020.

Isti ph (kiselost) ima i svježe ocijeđeno voće, ti navodno zdravi napitci od svježeg voća. Kiselina izjeda i kao čisti, neobrazovan puk se čudi i u tome vidi opasnost od gaziranoga, ne shvaća da i u drugim reklamiranim pićima je ista stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije