Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obratite pažnju!

Jeste li alergični na svoje božićno drvce? Ovi znakovi to otkrivaju

shutterstock
05.12.2023.
u 09:30

Postoji više od jednog načina da se razbolite od božićnog drvca, stoga je važno ostati na oprezu ako se ove godine odlučite za pravo drvce.

Ideja da ste alergični na Božić možda zvuči ludo, ali za neke ljude to je realnost - a za sve je krivo vaše božićno drvce. Budući da smo definitivno usred sezone prehlade i gripe, lako je previdjeti moguće znakove alergije kao viruse. Ali, ako su vaši simptomi prolazniji u svom intenzitetu, možda ste alergični na svoje božićno drvce, prenosi Metro.

Postoji više od jednog načina da se razbolite od božićnog drvca, stoga je važno ostati na oprezu ako se ove godine odlučite za pravo drvce. Nažalost, vodeći uzrok su plijesan i pelud - vlaga božićnih drvaca čini ih idealnim staništem za spore, što znači da ako već imate alergiju na plijesan, postoji mogućnost da se simptomi pogoršaju.

VEZANI ČLANCI: 

Ako već imate plućno oboljenje poput astme, također ste osjetljiviji na iritanse koje drvce širi poput pesticida, grinja, smole i izmeta insekata. Znakovi da ste alergični na božićno drvce:

  • Tamni krugovi ispod očiju
  • Curenje nosa
  • Svrbež
  • Osip na koži
  • Suzne oči
  • Kihanje
  • Teško disanje
  • Kašalj

Ako se ne možete suočiti s idejom da provedete Božić bez tradicionalnog bora, trebali biste svoje drvce otresti i isprati prije no što ga unesete u dom. Ovo bi trebalo očistiti većinu alergena i iritansa. Drvo također možete poprskati otopinom izbjeljivača da ubijete spore plijesni i redovito brisati ukrase kako biste spriječili nakupljanje prašine.

VEZANI ČLANCI: 

Ali, u konačnici, bolje spriječiti nego liječiti. Ako ste posebno osjetljivi na respiratorne infekcije i imate mnogo alergija, možda biste trebali nabaviti umjetno drvce.

Tiktokerica ukrasila drvce spužvama za kupanje, a neki joj poručili: "Šokantno loša ideja!"

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije