Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobično, ali učinkovito

Uklonite kamenac s glačala uz pomoć jednog iznenađujućeg sastojka: Bit će kao novo!

Shutterstock
17.10.2022.
u 10:30

Čišćenje dna pegle ne mora biti težak posao, samo isprobajte ovaj trik

Ako vam tijekom peglanja na odjeći ostaju sitne bijele mrvice, znači da je glačalo puno kamenca. Zbog toga ne morate odmah mijenjati glačalo za novo i to neće uništiti odjeću, ali treba ga se riješiti što prije. Glačalo bi trebalo redovito održavati, kako bi pravilno funkcioniralo i dulje trajalo, a dasku bi trebalo očistiti barem jednom mjesečno, jer skupljena prljavština i kamenac smanjuju učinkovitost, piše Express.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`:

1/5

Jedna stručnjakinja za čišćenje na Tik Toku je podijelila savjet za čišćenje kamenca s glačala, a sve što vam treba je - tabletica paracetamola. Kako biste očistili zapečenu mrlju na glačalu, trebat će vam maramice, krpa, tablete paracetamola i malo strpljenja. 

Prvo što trebate napraviti je provjeriti je li glačalo vruće. Zatim utrljajte paracetamol maramicom po glačalu i nemojte prestati sve dok mrlja ne nestane, tvrdi stručnjakinja. Naime, nakon što istrljate dno paracetamolom, naslage će postati tekuće i tada ih je samo potrebno prebrisati krpom.

@clarii_xo #cleaninghacks #iron #cleaniron #paracetamol #zambiantiktok ♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio

Korisnici su u komentarima brzo zahvalili na podijeljenom triku, a neki su pisali i svoje savjete.

- Paracetamol me spasio od kupovine nove pegle. Ovaj trik je fantastičan - napisala je jedna korisnica.

- Preporučujem da za ovaj trik koristite pincetu i s njom držite tabletu, radi puno bolje - dodala je druga.

Omekšivačem se savršeno peru prozori: Isprobali smo ovaj viralni hit!  

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
07:20 21.10.2022.

Stručnjakinja na tik toku ha ha ha

TO
TORQUEMADA
06:38 21.10.2022.

Bolje je koristiti paracetamol za peglu nego za ono zbog čega ga imate u kućanstvu, naftni je to derivat i nije bezazlen po zdravlje. Ipak, ako uvijek koristite destiliranu vodu kako proizvođači parnih glačala i zahtijevaju, kamenca uopće ne bi trebalo ni biti. Pridržavate li se preporučenih temperatura glačanja na deklaracijama odjevnih predmeta pri glačanju, ne bi trebalo biti ni spomenutih mrlja...

Avatar kvasac60
kvasac60
10:37 19.10.2022.

¸Kamenac je u pegli.Ovo je laž.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije