Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
malo mašte

Jednostavnim trikovima do blagdanskog uređenja stola kao iz bajke

Uređenje blagdanskog stola, Božić
Foto: Shuuterstok
25.11.2016.
u 07:00

Pribor za jelo možete jednostavno ukrasiti crvenim salvetama. Zamotajte dršku u malo crvene salvete i poigrajte se šljokicama, malim zvjezdicama i sl. koje ćete lako aplicirati na salvetu uz pomoć pištolja za vruće lijepljenje

Uz ukusnu hranu, kvalitetna i birana vina, svečano uređen blagdanski stol je MUST HAVE.

Čak i mali stol može biti vrlo lijepo ukrašen i donijeti dodatan dah Božića u vašem domu.

Pribor za jelo možete jednostavno ukrasiti crvenim salvetama. Zamotajte dršku u malo crvene salvete i poigrajte se šljokicama, malim zvjezdicama i sl. koje ćete lako aplicirati na salvetu uz pomoć pištolja za vruće lijepljenje.

Možete kupiti i male crvene božićne kapice koje će poslužiti kao "vrećica" za pribor za jelo.

Foto: Screenshot/Ebay

Boce vina za vašu blagdansku večeru ili ručak s najdražim osobama također možete jednostavno ukrasiti. Iskoristite narukvice koje imate i stavite ih oko boce vina. Pomalo neuobičajena kombinacija narukvica s božićnim detaljima bit će pravi pogodak na blagdanskom stolu.

Foto: Instagram/Wanda Nara

U sredinu stola postavite božićni vijenac i čaše za aperitiv, vodu te crno i bijelo vino. Čaše za vino postavljaju se s desne strane i to najčešće dvije, jedna za vino i jedna za vodu. Izbor vina je prema osobnom ukusu, ali ono ipak treba pristajati uz jelo. Crno vino poslužuje se na sobnoj temperaturi, a bijelo vino prije posluživanja treba dobro rashladiti.

Stolice oko blagdanskog stola možete ukrasiti navlakama s crvenim vrpcama i mašnama ili bijelim jastučnicama na naslonjačima koje će poslužiti kao navlake. vežite ih crvenim ili zlatnim vrpcama kako ne bi "lelujale".

Blagdansku atmosferu začinite i mirisnim lučicama s mirisom cimeta ili običnim lučicama na koje možete nakapati nekoliko kapi eteričnog ulja koje će se otpuštati i nakon što ugasite svijeću. Svakom gostu na stol povrh tanjura postavite mali poklon pažnje, a za to možete koristiti i božićne kekse koje ste ispekli ili kupili.

Samo pazite da stol ne bude prenatrpan kako ne biste cijelo vrijeme strepjeli hoće li se dogoditi neka neugodna situacija ili nezgoda. Iako je riječ o Božiću, i ovdje vrijedi pravilo: manje je više!.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije