Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Jednostavni trikovi za čistu kuhinju: Koristite prirodne proizvode koje već imate kod kuće

shutterstock
08.07.2021.
u 09:30

Limun je odličan za čišćenje tvrdokornih mrlja u mikrovalnoj pećnici, a pasta za zube će savršeno ispolirati srebro

Sredstva za čišćenje odlična su za temeljito čišćenje kućanstva, no ponekad prirodni proizvodi mogu biti bolje rješenje. Stvari koje koristimo svakodnevno, poput limuna, soli i paste za zube, mogu postati odlična sredstva za čišćenje, a portal Real Simple otkrio je kako ih možemo koristiti u kuhinji.

Limun za mikrovalnu pećnicu
U jednoj posudi pomiješajte jednu šalicu vode, tri žlice jabučnog ili alkoholnog octa te nekoliko kriški limuna. Dodajte drvenu čačkalicu kako smjesa ne bi proključala, a posudu zatim stavite u mikrovalnu te zagrijavajte jednu do dvije minute. Para iz smjese otpustit će svu prljavštinu, a na vama je da samo mokrom krpom obrišete sve ostatke.

Temperatura u gradu sutra i do 37 °C: Donosimo preporuke za zaštitu od velikih vrućina!

1/3

Sol za posuđe
Posuđe od lijevanog željeza lako zahrđa, ali u čišćenju će vam pomoći samo malo soli. Na dno posude stavite sloj soli te je utrljajte jednom polovicom krumpira. Sol i krumpir stvorit će smjesu koja će očistiti hrđu i ostaviti posuđe savršeno čistim.

Pasta za zube za srebro
Da bi srebrni pribor ili posuđe izgledalo sjajno i novo, trljajte površinu bijelom zubnom pastom. Upotrijebite mekanu četkicu umočenu u vodu ili vlažnu krpu da kružnim pokretima trljate zubnu pastu u pribor, a zatim dobro isperite i temeljito osušite.

Pogledajte kako se lako riješiti plijesni koja se skuplja uz rub tuš kabine!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije