Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedi isprobati

Jednostavni trikovi s kojima ćete brzo i jednostavno odčepiti toalet, bez dolaska vodoinstalatera

Shutterstock
29.04.2022.
u 07:00

Wc školjke mogu se začepiti iz mnogih razloga, a to zna biti vrlo neugodno

Začepljena wc školjka može biti nehigijenska, ali može biti i opasna ako se situacija pogorša. Kako bi izbjegli trošak dolaska vodoinstalatera, stručnjaci za renoviranje nekretnina u Evolving Home-u podijelili su savjete kako odčepiti wc školjku uz pomoć vješalice, octa i sode bikarbone, piše Express

- Iako ovo zvuči poprilično jednostavno, sapun i topla voda mogu biti vrlo učinkoviti u uklanjanju blokada. Počnite stavljanjem vode u lonac i zatim zagrijte na štednjaku. Ulijte pola šalice deterdženta za suđe u wc školjku, a zatim ulijte vrlo vruću vodu iz lonca, i pritom pazite da nije kipuća, te ostavite deset minuta da prođe kroz cijevi. Nakon toga pokušajte isprati wc školjku da vidite je li uspjelo - objasnili su stručnjaci.

Ubodi komaraca, čišćenje... Jeste li znali da pastu za zube možete koristiti i za ove genijalne stvari?

1/12

Još jedan od savjeta koji su stručnjaci dali je odčepljivanje školjke žičanom vješalicom za odjeću. Ako imate jednu koja vam ne treba odmotajte ju do kraja tako da imate samo jedan dugačak komad žice. Omotajte jedan kraj žice u u staru krpu i pričvrstite ljepljivom trakom. Spustite taj kraj žice u wc školjku i gurajte dok ne naiđete na otpor. Nastavite gurati sve dok otpor ne popusti i voda iz školjke ne počne polako otjecati, a zatim isperite wc školjku. 

Najčešća metoda za odčepljivanje wc školjke je kombinacija bijelog octa i sode bikarbone. Kada se spoje, ta dva sastojka stvaraju kemijsku reakciju koja može pomoći u otpuštanju materijala koji su začepili odvod.

- Počnite tako da pomiješate jednu šalicu sode bikarbone s dvije šalice vode u posudi, a zatim ih ulijte izravno u školjku. To omogućuje da se soda bikarbona ravnomjerno rasprši unutar cijevi. Zatim u školjku ulijte dvije šalice octa. Ostavite između 20 minuta do pola sata da smjesa počne djelovati na začepljenje, prije nego što pustite vodu u wc-u - savjetuju stručnjaci.

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Komentara 1

VO
vorda400
10:33 29.04.2022.

Jedite vlakna i kakajte sitnije I ne bacajte proklete vlažne maramice u. WC

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije