Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv kolesterola

Jedan hamburger... i tabletu, molim!

fast food
Pixsell
13.08.2010.
u 16:53

Britanski stručnjaci predlažu da se uz brzu hranu posjetiteljima takvih restorana servira i tableta protiv kolesterola.

Stručnjaci uporno pokušavaju istaknuti koliko je brza hrana nezdrava, ali mnogi kao da ne slušaju njihova upozorenja. Britanski liječnici odlučili su stoga krenuti drugim putem kako bi sačuvali zdravlje onih koji takvu hranu ipak često konzumiraju. Prema njihovu prijedlogu, uskoro bi se uz hamburgere mogla servirati i tableta statina, lijeka koji smanjuje povišeni kolesterol.

Ovako bi oni koji konzumiraju brzu hranu s puno kolesterola preduhitrili loše posljedice te konzumacije, pa tako i smanjili opasnost od srčanih bolesti, kojima je povišen kolesterol često uzrok. Tableta bi stajala otprilike koliko i vrećica kečapa u ovakvim restoranima. Statini ne bi bili potrebni osobama koje brzu i nezdravu hranu jedu tek povremeno, ali bi oni koji je često konzumiraju i te kako osjetili pozitivan učinak ovih lijekova.

Ne možete odoljeti hamburgerima? Ovo bi moglo biti rješenje.

Ključne riječi

Komentara 7

KA
karlovcankica
04:34 15.08.2010.

kobasice, slanina, cvarki..e to vam je prava i zdrava nasa domaca kuhinja..sve je to kao i hamburger..ako ne i gore?

ST
stela
19:58 13.08.2010.

unistava bubrege i jetru, oslabljuje misice... zanima me i da li se dugorocno tijelo navikne pa samo vise uopce nije u stanju regulirat masnoce? sve u svemu, novi put da farmaceutska industrija mlati pare dotadno unistavajuci zivote.

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
01:25 14.08.2010.

junk food

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije