Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu svi isti

Je li vaš šef egocentrik ili 'vrag'? Otkrijte kakvog šefa vi imate

ured,šef
Foto: Thinkstock
06.11.2015.
u 15:35

Kada nekome date moć vidjet ćete kakvo je njegovo pravo lice. Tu uzrečicu često možemo primjeniti na radnom mjestu, ali i ostati ugodno iznenađeni da nisu svi šefovi osobe koje ne želite sresti negdje u mraku.

Jedna od ključnih osoba na vašem radnom mjestu je vaš šef. Ili šefica. 

Kada nekome date moć vidjet ćete kakvo je njegovo pravo lice. Tu uzrečicu često možemo primjeniti na radnom mjestu, ali i ostati ugodno iznenađeni da nisu svi šefovi osobe koje ne želite sresti negdje u mraku.

U koju skupinu ulazi vaš šef? Otkrijte sami...

"Nikad ga nema"

Imate šefa, ali ga skoro nikada ne vidite na radnom mjestu. Razni sastanci čest su izgovor, ako uopće ikome mora davati opravdanja. Preživljava u radnom okruženju jer ima podršku kolega i članova svog tima koji ga prikrivaju za vrijeme kriznih situacija. 

"Majstor za rješavanje zadataka"

On je najduže u tvrtki zahvaljujući svojim menadžerskim vještinama i obično je "strah i trepet". Njega nadređeni neće tek tako pustiti iz svog radnog okruženja jer znaju da će se on pobrinuti da sve funkcionira. 

"Nemilosrdni"

Osobe koje ne prežu ni pred kakvim socijološkim manirima najomraženije su osobe u uredu. često vas "učini" da se osjećate kao nitko ili rob na svom radnom mjestu. Ove osobe vole biti "s visoka", i okorjeli su karijeristi. Vjerojatno neće imati nikakvih empatija prema vama, čak i kada vidi da vas je "zagušilo", na privatnom ili poslovnom planu. 

"Više prijatelj nego kolega"

Ovakvog šefa svi priželjkuju i uživaju raditi s takvim osobama. Oni su prizemni i ponude svoju pomoć uvijek kada je potrebno i na njega/nju se uvijek možete osloniti i s razgovarati. Izaći će iz svojih "pozicijskih" okvira kako bi vam izašalo/la u susret. 

"Vrag nosi Pradu"

Ovakve osobe su osobe koje će prema vama uvijek biti kolegijalni dok sve funkcionira. Ne dajte se zavarati zbog maske koju nosi jer kada nastane neki problem pokazat će svoje pravo, zubato, lice. Ne trebate se iznenaditi ako se vama smješka, a onda od drugih kolega čujete da vam priča nešto iza leđa. Često se zapitate kako je došla na poziciju na kojoj je i "što ste vi to Bogu skrivili". 

"Profesionalac"

Ove osobe su pravi profesionalci. Lako će vas zasramiti tako što će doći prije svih na radno mjesto i otići zadnji. Zna gdje povući liniju između prijateljstva i kolegijalnosti, a neće vam prigovarati sve dok su sve poslovne obveze riješene. 

"Egocentrik"

Ove osobe misle samo na sebe. Vole vam zadavati zadatke, a pred svojim nadređenim pokupiti zasluge za tuđi rad. Vjerojatno imate veliku ulogu u njegovu/njenom promaknuću. 

>>Šefovi otkrivaju najnevjerojatnije isprike zaposlenika koji nisu došli na posao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije