Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za uštedu

Je li jeftinije ostaviti grijanje upaljeno cijeli dan ili ga gasiti i paliti? Evo što kažu stručnjaci

Pixabay
29.10.2021.
u 19:32

Mnogi od nas nikada nisu bili sigurni je li najbolje pokrenuti grijanje kad nam je potrebno ili jednostavno trebamo ostaviti termostat uključen cijelo vrijeme na mnogo nižoj razini.

Jesen je službeno tu, temperature lagano padaju i lišće mijenja boju. Dok se privikavamo na niže temperature, ljudi međusobno počinju postavljati isto pitanje: ‘Jeste li već upalili grijanje?’ Neka kućanstva izdrže koliko mogu, a druga ga upale s prvim niskim temperaturama. No, što se tiče korištenja centralnog grijanja, je li istina da ako cijeli dan lagano radi, štedi novac? Kao i kod većine stvari, odgovor nije jednostavan, kako piše LADBible.

Kako očistiti klima uređaj za sezonu grijanja? Donosimo savjete kako da to učinite sami!

1/3

Stručnjaci sugeriraju da je ostavljanje grijanja na laganom tijekom cijelog dana kako biste uštedjeli samo mit. S jedne strane, ostavljajući grijanje uključenim cijeli dan, kotao će morati raditi kako bi održavao temperaturu na zadanoj razini, a energiju ćete trošiti cijeli dan u usporedbi s podešavanjem da grijanje kreće u odabrano vrijeme. Međutim, ako je dom hladniji, trebat će vam više energije da ga zagrijete kada dođete i uključite grijanje.

Stoga savjetuju korištenje tajmera. To omogućuje da se grijanje uključuje i isključuje kada ćete ga najviše željeti i ne morate brinuti hoćete li ga zaboraviti isključiti.

Mnogi se stručnjaci slažu da je najvažnija stvar koju treba uzeti u obzir kada je u pitanju učinkovito grijanje doma je otkriti gdje toplina izlazi iz njega. Ako je dom dobro izoliran, potrošit ćete manje energije bez obzira na to ostavljate li grijanje cijeli dan ili koristite timer. Što su gubici topline manji, to ćete manje energije potrošiti za postizanje ugodne temperature u domu.

Počela je sezona zamagljenih stakala u automobilima: Pogledajte kako ih brzo i jednostavno odmagliti!

Komentara 36

DU
Deleted user
21:46 29.10.2021.

Text je prazna slama......

VZ
vzzzbx
20:55 29.10.2021.

I koje je odgovor?

VU
vucic
21:54 29.10.2021.

Stvarno tesko pitanje, da li su veci troskovi grijanja kada lagano radi ili kada je ugaseno. U iducem genijalnom clanku vecernjeg citajte o vjecitoj dvojbi, da li auto vise trosi kada se lagano vozi ili kada stoji ugasen u garazi. Ne propustite,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije