Je li bolje za zdravlje piti punomasno ili mlijeko s manje mliječne masti?
U opsežnom istraživanju provedenom na Sveučilištu McMaster u Kanadi, a u kojem je sudjelovalo 136,384 osobe u dobi od 35 to 70 godina iz 21 zemlje svijeta, pratile su se prehrambene navike sudionika tijekom devet godina i njihova zdravstvena slika.
Komentari 6
Vidim tu puno smiješnih odgovora zasnovani na vađenju "činjenica" iz guzice. Većina europljana je jako dobro prilagođeno za konzumaciju mlijeka koje treba konzumirati punomasno i sirovo jer onda sadrži enzim koji omogućuje apsorbciju kalcija i bakterije koje omogućuju razgradnju laktoze, a ono što treba izbaciti jest brašno i krumpir. Masaai i još neki narodi žive pretežno na mlijeku i to znatno masnijem nego što je ovo naše, često pomiješanim s kravljom krvlju i mesu te savršeno su zdravi. Ja od mliječnih proizvoda konzumiram u glavnom sireve, punomasno vrhnje i domaći kefir, a sirovo mlijeko s mljekomata mi je slastica koje popijem čašu dnevno jer podosta deblja.
Za odrasle vrlo vjerovatno niti jedno, s obzirom na cinjenicu da se radi o namirnici za othranu dojencadi.
Ljudi uopce ne bi trebali piti mlijeko. Jedite sireve i pijte jogurte i kefire. Jedino mlijeko koje je dobro je mlijeko u kavi.
ja pijem s manje masti
Naravno da je punomasno bolje inače reducirano mlijeko je ili ķreč ili tempera boje.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Niti jedno niti drugo. Mlijeko je samo po sebi teško probavljivo zbog svog sastava šećera, masti i proteina i pravi puno više štete, nego koristi ( pogotovo na tankom crijevu) . Ono je stvoreno da othrani prvih mjeseci života dojenče, bilo od čovjeka ili bilo kojeg drugog stvora, i tu sva priča dalje staje.