Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za dobro jutro

Jaja u oblacima – predivan način za pripremu jaja osobito ako imate djecu koju treba nagovarati na doručak

20.05.2022.
u 07:00

Ne može jednostavnije: trebate samo umutiti bjelanjke od kojih ćete formirati oblačiće, na njih nježno položiti žumanjke i sve ubaciti u pećnicu. Dodatnu čar jajima daje ribani sir koji se umiješa u bjelanjak.

Ovaj  recept nije od jučer, ali smo pomalo na njega zaboravili. Sve što vam treba su tri sastojka - jaja, sol i sir (parmezan). Najzahtjevniji dio je umutiti bjelanjce. A rezultat? Zabavni žumanjci ugniježđeni u "oblaku". Evo i recepta!

Jaja u oblacima

Sastojci:

2 velika jaja, XL veličine

2 mala prstohvata soli, po jedan za svako jaje

1/4 šalice ribanog sira, npr. gruyere ili parmezan

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 °C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke stavite u čistu posudu miksera, dodajte sol i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg (počnite s nižom brzinom pa postupno povećavajte). Špatulom lagano umiješajte ribani sir, vodeći računa da bjelanjci zadrže svoju formu. Formirajte dva oblačića (s udubljenjem u sredini) od smjese bjelanjaka na obloženom limu za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici 3 minute. Nakon 3 minute otvorite pećnicu izvadite oblačiće iz pećnice i lagano dodajte žumanjke u sredinu svakog oblaka. Vratite lim u pećnicu i pecite još 3 minute. Servirajte odmah.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije