Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kome je ovo poznato?

Istraživanje pokazalo: Žene potajno pojačavaju grijanje dok partner ne vidi

shutterstock
29.10.2021.
u 09:22

Ženama je, tvrde znanstvenici, prirodno hladnije nego muškarcima.

Istraživanja su pokazala da se jedna trećina parova raspravlja oko grijanja doma kada dođu hladniji dani - žene su te koje ga žele pojačati jer im je hladno, a muškarci ti koji ga stalno gase jer im je temperatura i bez upaljenih radijatora ugodna.

Danski znanstvenici 2015. godine otkrili su da je muškarcima najugodnije na temperaturi između 24°C i 25°C, a ženama je potrebno barem 2,5°C više jer su osjetljivije na hladnoću.

Jeste li već očistili radijatore? Evo kako to najjednostavnije napraviti

1/4

Razlog tome je hormon estrogen koji zgušnjava krv što znači da je njezin protok do kapilara sporiji nego kod muškaraca. Iz tog razloga su i ženske ruke često hladnije nego muške. Za vrijeme ovulacije, razina estrogena je još viša, pa je ženama tada posebno hladno, prenosi The Guardian.

Zanimljiva, a mnogima i duhovita činjenica koju su pokazala istraživanja je da čak četiri od deset žena pojačavaju grijanje u kući dok partner ne gleda. Prvenstveno kako bi se ugrijale, ali i kako bi izbjegle sukob.

Počela je sezona zamagljenih stakala u automobilima: Pogledajte kako ih brzo i jednostavno odmagliti!

Komentara 6

KI
kiseli
11:09 29.10.2021.

I ne samo to. Pale sve aparate po skupoj struji, brišu prašinu tamo di je nema, stalno preslaguju ormare,nemaju šta za obuć, ne zatvaraju vrata, ostave upaljeno svijetlo,ne znaju šta bi huhale,prijete da pas ide van,predmenstruiraju,ovuliraju...

RO
romobil
09:59 29.10.2021.

Opskurni konspiratori i saboteri....

SK
Skviki3
09:59 29.10.2021.

Obesil bi se prije nego da mi pertnerica ili žena skrivečki mora pojalati grijanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije