Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogledalo duše

Istraživanje pokazalo: Oči su najvažniji dio kada flertujete s nekim, evo i zašto

shutterstock
25.10.2020.
u 22:22

Naime, samo devet sekundi kontakta s očima dovoljno je da se ostvari povezanost, a sve više od toga čak 52 posto ispitanika smatra čudnim.

Ne kaže se bezveze da su oči ogledalo duše. Prema jednom istraživanju, četiri od deset osoba smatra da su upravo one najvažnija stvar kod zavođenja i flerta, pogotovo na društvenim mrežama i aplikacijama za spojeve, kako prenosi The Sun.

Iako većina ljudi preferira upoznavanje uživo, istraživanje provedeno na tisuću odraslih pokazalo je da 43 posto ispitanika svojim očima zavode više na virtualnim spojevima, nego što to rade s nekim licem u lice.

Iako se velik broj osjeća ugodnije kada se upoznavanje odvija preko društvenih mreža, uživo se povećava privlačnost i povezanost za gotovo 50 posto. Naime, samo devet sekundi kontakta s očima dovoljno je da se ostvari povezanost, a sve više od toga čak 52 posto ispitanika smatra čudnim.

Sedam mjesta gdje svaka žena želi da je ljubite, a ni jedno nisu - usne:

1/7

Također, otkriveno je da se tri od deset osoba više trudi održavati kontakt očima preko kamere, kako bi pokazali sugovorniku da nisu izgubili interes za razgovor.

Istraživanje je provela tvrtka Virgin Media, koja se udružila sa stručnjakinjom za govor tijela Adrianne Carter, kako bi ponudili smjernice samcima koji žele uspostaviti trajne veze na društvenim mrežama.

- Ako uspijete svladati pravu tehniku ​​koketiranja koristeći kontakt očima, već ste na pola puta do drugog spoja. Kad nas razdvaja zaslon, imamo manje znakova na koje se možemo osloniti kako bismo utvrdili jesmo li uspostavili istinsku vezu. Kad nekoga volimo, naša nas podsvijest vidi kako instinktivno zrcalimo njihovo ponašanje, odvraćajući pogled od zaslona kako bismo saznali imamo li njihovu pažnju jedan je od tih ponašanja - objasnila je Carter. 

No, 22 posto ispitanika reklo je da pogled prema dolje može nagovijestiti prerani kraj romantike, uz izbjegavanje kamere ili kolutanja očima. Osim što koriste oči za koketiranje, 48 posto ispitanika  priznalo je da namjerno izbjegava kontakt očima ako im je neugodno.

Gotovo upola manji broj sklopljenih brakova ove godine u Hrvatskoj: Više je građanskih nego crkvenih!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije