Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Istraživanje pokazalo: Evo zašto muškarci i žene u stabilnim vezama varaju partnere

Prema istraživanju, više od polovice žena i muškaraca svoje partnere prevarilo je barem jednom u životu.
24. lipnja 2020. u 14:27 1 komentara 4570 prikaza
Foto: shutterstock

Ako ste ikada bili prevareni, vjerojatno ste se pitali zašto partner nije prekinuo vaš odnos i koji je bio stvaran razlog njegovog preljuba. Internetska stranica Superdrug provela je istraživanje koje je promatralo više od 2000 europskih i američkih žena i muškaraca kako bi saznali stvarne razloge njihovog varanja, prenosi Your Tango.

Većina anketiranih sudionika bila je nevjerna samo jednom. S europske strane, 65,6 posto žena i 59,8 posto muškaraca bilo je nevjerno samo jednom, što znači da je 34,4 posto žena i 40,2 posto muškaraca bilo nevjerno nekoliko puta. Kod Amerikanaca, 68,2 posto muškaraca i 59,9 posto žena varalo je samo jednom, dok je 38,1 posto muškaraca i 40,1 posto žena varalo nekoliko puta. 

Od onih koji su tvrdili da su se suzdržali od varanja, 27, 8 posto žena i 18,8 posto muškaraca, priznali su da su se emocionalno zbližili s osobom izvan njihove veze, dok su drugi priznali da su izašli kao ‘prijatelji, držali se za ruke i mazili. Samo 4,4 posto muškaraca i 3,7 posto žena priznalo je da su se seksali s drugim ljudima. 

Za većinu anketiranih sudionika, vaginalna penetracija je varanje, ali nije samo to varanje, prema njihovom mišljenju. Također su priznali da se ljubljenje, oralno zadovoljavanje i maženje smatra kao varanje. No varanje nije samo fizičko. Gotovo 71 posto američkih žena i 52,9 posto muškaraca smatra da je emocionalna povezanost s drugom osobom također varanje. Prijateljsko izlaženje je varanje za 43,4 posto američkih žena i 29,2 posto muškaraca.

Nekoliko najpopularnijih razloga za varanje kod američkih žena bilo je da im je partner prestao posvećivati pažnju, partner nije bio tu za njih te ako je imala sumnja u vezu. Europske žene imale su iste razloge, uz to da su im ostali razlozi bili da im je druga osoba bila nevjerojatno privlačna ili da su se htjele osjećati seksi. 

Kod muškaraca pojavljivali su se isti razlozi, ali glavni razlog njihovog preljuba bio je jer im je druga osoba bila nevjerojatno privlačna. Također, jedan od razloga je bio da im se netko upucavao. 

Većina sudionika priznala je da se preljub dogodio s prijateljem, čak 40,6 posto žena i 32,9 posto muškaraca. Drugo najčešće mjesto preljuba bilo je na poslu te na samom kraju mjesta za preljub bili su barovi, klubovi i restorani. 

Istraživanje pokazuje da većina sudionika zapravo žali zbog preljuba, gotovo 71 posto američkih muškaraca i 57,8 žena. Za razliku od samo 56,5 posto europskih muškaraca i 58,6 posto žena.

Više od 56 posto sudionika otkrilo je kako nikada nisu bili uhvaćeni u preljubu, ali najviše uhvaćenih bilo je američkih muškaraca, njih 21,6 posto.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Savjeti stručnjaka Mentalna predigra čini čuda: Kako ne upasti u zamku 'seksa po rasporedu' Zanimljivo Osobnost je ključ: Žene s ovim karakteristikama imaju bolji seksualni život Merkur osiguranje BOLNA TEMA Kako si pomoći ako sumnjate na lom kostiju: Koji su simptomi, kome se javiti i kako se čim prije oporaviti?
vjenčanje
DAVOR IVANKOVIĆ
Svadba u Zadru mogla bi biti najskuplja u povijesti RH, a bijesne mladenke mogle bi uništiti hrvatski turizam
A1 Leadership Talks
DONOSI A1
Oni stoje iza proizvoda i tvrtki zbog kojih naši ljudi ostaju u Hrvatskoj: Poslovi budućnosti već danas su tu, viličaristi postaju menadžeri robotskih flota
  • sokac sa drave:

    Poznata glumica Cameron Dijas je rekla da nema zene koja muza nije prevarila.Kaze ja sam zena i to najbolje znam.