Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Istraživanje otkrilo: Dobar dio muškaraca ne mijenja donje rublje svaki dan - ni žene nisu ništa bolje

Shutterstock
12.10.2020.
u 10:30

"Ako ga ne mijenjate redovito možete razviti bakterije poput E. Coli, stafilokoka, streptokoka i mnogo drugih - one vole vlažna i topla mjesta", tvrdi dermatologinja.

Istraživanje koje je provela online trgovina OnBuy, na 2 790 muškaraca i žena otkrilo je koliko loše ljudi drže do higijene. Postavilo se pitanje redovitog mijenjanja donjeg rublja, a čak 22 posto muškaraca odgovorilo je da nema tu naviku. Ništa bolje nisu bile ni žene - 18 posto njih ne čini to svakodnevno.

Jedan od 20 muškaraca rekao je da iste gaće nosi i više od pet dana prije nego ih promijeni. Otkriveno je i da 76 posto muškaraca i 69 posto žena svoje rublje samo okrene na drugu stranu prije novog nošenja. Na pitanje koliko često kupuju novo rublje, 13 posto muškaraca kaže svake tri godine, a istu naviku ima i 4 posto žena, prenosi LADBible.

Pitali smo muškarce poznaju li ženske beauty proizvode, odgovore pogledajte u videu:

Stručnjak za čišćenje iz EOT Cleaning tvrtke, Ivan Ivanov, tvrdi da se gaćice trebaju prati nakon svakog nošenja: "Ako želite održavati pravilnu higijenu, onda biste odjeću, a pogotovo donje rublje i opremu za trening, trebali prati nakon svakog nošenja."

Ivan također preporučuje da se koristit antibakterijsko sredstvo za pranje odjeće i da se koristi temperatura od 40 do 60 stupnjeva pri pranju.

Dermatologinja dr. Nichola Cosgrove rekla je da donje rublje služi kao barijera između intimnih dijelova tijela i odjeće koju nosimo nekoliko puta prije pranja poput traperica. "Jednostavnije je oprati donji veš nego odjeću, a ako ga ne mijenjate redovito možete razviti bakterije poput E. Coli, stafilokoka, streptokoka i mnogo drugih - one vole vlažna i topla mjesta. Osim toga, možete dobiti gljivičnu infekciju i upalu mokraćnih puteva."

Istraživanje među mladima pokazalo da većina ima stavove suprotne crkvenom nauku:

1/4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije