Naslovnica Lifestyle

Istraživanja su pokazala da žene potajno pojačavaju grijanje u prostorijama

Vjerojatno ste se barem jednom s ukućanima posvađali oko jačine grijanja, posebno ovih dana
17. studenoga 2018. u 08:00 13 komentara 10291 prikaza
Foto: Shutterstock

Ne samo da se najčešće parovi svađaju oko temperatureu prostoru u kojem borave, istraživanje je pokazalo da četiri od deset žena potajno pojačavaju grijanje iza partnerovih leđa, prenosi Ordinacija.hr. 

Ženama je i na radnom mjestu hladno, pokazali su rezultati. Ako govorimo u brojkama, temperature su na radnom mjestu prilagođene većinom 40-godišnjim muškarcima koji teže oko 70 kilograma i više, a ženski metabolizam, pa i tijelo u prosjeku manje za 20 do 30 posto, što znači da im treba više topline. 

više od uživanja Žene u menopauzi trebale bi piti pivo, a ovo piće ima još dobrih učinka na zdravlje

Sve zbog estrogena

Znanstveni dokazi pokazuju kako su žene osjetljivije na hladnoću. Istraživanje objavljeno u magazinu The Lancet, pokazalo je kako je temperatura ženskih ruku izloženih hladnoći oko tri stupnja manja od temperature muških ruku. Izgleda da ženski hormon estrogen malo zgušnjava krv što znači da je protok krvi do kapilara nešto manji. A kako se kapilare protežu do vršaka prstiju na rukama i stopalima, to objašnjava činjenicu da su ženama ruke i noge nešto hladnije nego muškarcima. Za vrijeme ovulacije, razina estrogena je još viša, pa je ženama tada posebno hladno. 

Veze sasvim iskreno Žene otkrile što su njihovi muževi promijenili da bi im brakovi bili bolji
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?