Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije im lako

Istraživanja kažu da je zgodnim muškarcima teže na poslu

Shutterstock
14.11.2018.
u 15:07

Novo je istraživanje provedeno potvrdilo kako muškarci koji dobro izgledaju imaju manje šanse dobiti svoj posao iz snova

Rezultati kažu da je to zato što se njihovi muški nadređeni u tom slučaju osjećaju vrlo ugroženo, pa zbog toga oklijevaju dati posao zgodnim frajerima. Profesor Sun Young Lee sa Sveučilišta u Marylandu objasnio je rezultate. "Menadžeri ne mogu pobjeći od stereotipa kada zapošljavaju. Tako obično tu odluku često donose prema svojim interesima." 

"Nevjerojatne su predrasude i stereotipi koji prate 'zgodne' ljude i to im se u životu zaista može obiti o glavu", prenosi UNILAD
Znanstvenici su zaključili da kada menadžeri provode intervjue za posao češće će zaposliti ljude koji lijepo izgledaju. No, ono što se pokazalo jest da ako menadžeri ili nadređeni vide da bi im ta osoba mogla biti prijetnja, zaposlit će onu osobu koja im je manje privlačna. 

U prvom eksperimentu, 241 odrasla osoba ocijenila je kandidate za posao (koji zapravo ne postoje) s obzirom na njihove kvalifikacije. Sve to se odvijalo online. 

Muškarci su ocjenjivali muškarce, a žene - žene. Svakoj osobi su dali pridjev kooperatora ili konkurencije. Dali su im kompjuterski generiranu fotografiju osobe koja je bila atraktivna ili neatraktvna. 

Drugi je eksperiment proveden u laboratoriju na 92 ljudi. Trebali su ocijeniti buduću konkurenciju ili partnere u kvizu, prema tome kako su riješili neke kvizove, ali dobili su i njihove fotografije. Uzorak diskriminacije bio je isti, sve zbog osobnog interesa. 

Ovo su najzgodniji glumci s naših malih ekrana

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Apsalar
Apsalar
17:19 14.11.2018.

Haha a jadni... Stav, stav, sve je u stavu!

MU
mulag
06:45 15.11.2018.

je....jer puno očekuju

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
14:42 15.11.2018.

znači ja sam ružan ko Milorad onda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije