Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerujemo na riječ

Znanstvenici: Kobasice od dječje kakice dobre su za zdravlje!

Beba na tuti, kakica
Foto: Thinkstock
20.02.2014.
u 18:00

Španjolski znanstvenici vjeruju da bi to bio još jedan način da se zdrave bakterije unesu u tijelo i tvrde da je bebin izmet bogat izvor probiotika

Protekle godine znanstvenici su počeli razmišljati o mogućnostima "presađivanja bakterija" pronađenih u stolici dojenčadi, Lactobacillus gasseri i Enterococcus faecalis, u sirovo meso kobasice kako bi se potaknula fermentacija.

Te bakterije, tvrde španjolski istraživači, pozitivno utječu na zdravlje crijeva pa takve kobasice mogu postati proizvod "zdrave hrane", piše Daily Mail. 

Time se i dalje nastavlja puniti lista neobičnih "proizvoda" i stvari koje bismo "trebali" činiti za naše zdravlje, a koje mnogima samo "dižu želudac". Iako bi se mogla činiti kao jedna od "normalnijih" ideja u usporedbi s ispijanjem urina i sl., ne treba zaboraviti da se te "dobre bakterije" izuzimaju iz kakice dojenčadi.

Španjolski istraživači vjeruju da bi to bio još jedan način da se zdrave bakterije unesu u tijelo i tvrde da je bebin izmet bogat izvor probiotika, a neravnoteža između dobrih i loših bakterija povezuje se s rakom, dijabetesom i upalnim bolestima crijeva.

Da bi probiotici bili korisni za naš organizam moraju "preživjeti"  želučanu kiselinu i dospjeti u crijeva, a istraživači su se u traženju rješenja usredotočili na izmet novorođenčadi.

>>Još jedan razlog više da više jedemo - jogurt!

>>Nije u šoldima sve. Istraživanje tvrdi da su bogataši loši roditelji

Komentara 2

PA
parasa
19:48 20.02.2014.

Dobar tek.

DU
Deleted user
10:32 21.02.2014.

Istina Bog , danas se toliko sere da bi stvarno to trebalo na neki način materijalizirati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije